Nàstic, samarreta, recurs, mitgetes

Javi Ribelles es lesiona i podria ser baixa fins al març o l’abril

El nou jugador grana es fractura el cinquè metatarsià del peu esquerre i es perdrà, com a mínim, els pròxims vuit partits del Nàstic. En el pitjor dels casos seria baixa fins a l’abril

El Nàstic posa un circ i li creixen els nans. El conjunt grana acaba d’anunciar una lesió de gravetat en Javier Ribelles, futbolista que es va incorporar als entrenaments aquests dimarts i que en la segona sessió realitzada aquest matí ja ha caigut lesionat. El migcampista valencià, que no ha tingut temps ni de ser presentat com a nou integrant de la plantilla, ha patit un trencament ossi del cinquè metatarsià del peu esquerre. Una fractura que, segons ha anunciat el club, s’ha produït per estrès. 

Què significa una fractura per estrés?

Una fractura per estrès significa que el trencament ossi no ha estat provocat per un traumatisme fort, sec i brusc, sinó que l’os ja patia alguna escletxa que no acabava de tancar-se per un seguit de petits cops repetits o per una excessiva càrrega en l’estructura òssia. Això pot provocar, a la llarga, que amb qualsevol acció d’aparents mínimes conseqüències, acabi amb un trencament. Això és el que li ha passat a un Javi Ribelles en un metatarsià que habitualment sol trencar-se en futbolistes perquè és on es realitzen els desplaçaments laterals i els salts.

Tractant-se d’un trencament ossi en el peu, el període de recuperació pot ser molt llarg. Tot i que dependrà de l’evolució del futbolista i de com l’os s’acabi regenerant, en el millor dels casos es tractaria d’una baixa de com a mínim sis setmanes (un mes i mig), tot i que si l’evolució no és la desitjada, aquesta absència podria anar-se’n a tres mesos. En altres paraules, Ribelles podria ser baixa fins a principis de març en el cas més optimista o anar-se’n a mitjans o finals d’abril, quan aleshores només quedarien tres o quatre jornades de lliga.

Sense cap mena de dubte, aquest és un nou cop dur per al Nàstic en el seu particular malson de temporada. Acaba de realitzar un fitxatge que no el podrà utilitzar fins a la recta final de la temporada. També és un cop dur per al futbolista, que es quedarà sense jugar unes setmanes justament després de deixar l’Unionistas de Salamanca. Per acabar-ho de rematar, el valencià ha vist com al seu exequip li ha tocat el Real Madrid a la Copa del Rei, partit que podria haver viscut en primera persona i que ara haurà de veure des de la distància. I el que és pitjor per ell, des del sofà perquè no pot jugar.


Comentaris