Seligrat: «Volia treballar i no volia entrenar qualsevol equip»

El nou tècnic del Nàstic fa balanç de la primera setmana a la banqueta. No vol parlar d’objectius a llarg termini, comenta el seu fitxatge i reconeix obertament que vol reforços al gener
Toni Seligrat als estudis de Tarragona Ràdio | Joan Alfons López

Fa una setmana i un dia que Toni Seligrat ja exerceix com a entrenador del Nàstic i el valencià ha passat pels micròfons del Sempre Nàstic de Tarragona Ràdio per fer balanç dels primers vuit dies com tècnic grana on ha complert amb el primer objectiu: sumar la primera victòria després d’imposar-se per 2 a 0 a l’Ejea. El valencià, sincer i directe en les curtes distàncies, manté el discurs quan s’exposa públicament i no té cap problema en reconèixer que entrenar el Nàstic era una de les opcions que veia amb millors ulls un cop iniciada la temporada. Seligrat ha argumentat que «volia treballar i no volia entrenar qualsevol equip», explicant que va gaudir d’ofertes durant l’estiu o un cop iniciada la campanya però «he volgut esperar una oportunitat com aquesta».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

En aquesta línia no ha tingut problemes en reconèixer que, fins la seva arribada a Tarragona, s’alegrava dels mals resultats dels grana: «En el fons, ja em disculpareu, quan no estava aquí estava content perquè sinó no estaria aquí. Els entrenadors necessitem que els equips no vagin bé per a què ens contractin». Seligrat arriba a Tarragona per fer revifar un equip amb l’objectiu de lluitar per l’ascens a Segona, tot i que el de Torrent no vol parlar de metes a llarg termini: «Ara no és bo parlar d’objectius a llarg termini, és dolent i m’he d’autoobligar a no fer-ho; ara tenim 14 punts en 14 jornades i això són 38 punts en 38 jornades i suposa un descens a Tercera, sense playoff de permanència ni res. Quan ja estiguem fora del descens, aleshores podem plantejar coses».

Ho té clar: vol reforços al gener

El tècnic grana ha afirmat que s’ha trobat «millor del que esperava» l’equip, tot i que «hem de millorar en tots els aspectes» perquè «no estem en la zona de descens per una peculiaritat, és per un cúmul de situacions, totes elles negatives. Aquest equip no pot tenir tan poc nivell com quan els veia jugar, conec els futbolistes, l’entrenador que hi havia i el club; i les coses es feien millor del que deia la classificació». Tot i que considera que hi ha matèria primera per reaccionar, Seligrat té clar que s’haurà d’anar al mercat de fitxatges: «Ho faig sempre (demanar reforços), el mes de gener és on es pot posar la peseta al duro, com es deia abans. Si pot ser, benvingut sigui».

L’entrenador grana té clar que l’equip necessita millorar els registres defensius i aquests comencen per la zona més ofensiva: «Per a què un equip sigui fort defensivament, el camí te’l marquen els puntes i no els defensors». Aconseguir el millor cada un dels onze futbolistes titulars i aquells que formen la plantilla és quelcom vital, com ja va viure en la seva etapa al Lleida Esportiu on va dirigir homes com Jaime Mata, Pere Milla, Jorge Miramón o Pau Torres: «Hi ha una cosa que se’m dona bé, extreure el rendiment dels futbolistes que entreno i al Lleida teníem una capacitat altíssima». Seligrat ha parlat del Prat, de l’estat de Javi Márquez i d’altres qüestions en una entrevista que pots recuperar íntegrament en el vídeo d’aquesta notícia.

"❗ L'històric Miguel Indurain accepta l'atrevida proposta de Melcior Mauri" "Toni Seligrat, protagonista del Sempre Nàstic. Vols fer-li alguna pregunta?"