El Sant Andreu-Pobla, impugnat per alineació indeguda dels barcelonins

El CF Pobla lluita als despatxos per aconseguir els tres punts després d'una possible alineació indeguda del davanter Josué Rodríguez. La FCF encara no s'ha pronunciat
El CF Pobla busca la vuitena victòria en vuit jornades | Joan Alfons López

 

El CF Pobla de Mafumet podria convertir la primera derrota esportiva de la temporada, produïda al camp del Sant Andreu el passat 27 d'octubre en la desena jornada, en un triomf als despatxos. El filial del Nàstic està lluitant per aconseguir els tres punts per la via administrativa argumentant alineació indeguda del davanter andreuenc Josué Rodríguez, que va veure la cinquena targeta groga en el partit de la vuitena jornada davant el Castelldefels.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Com és habitual aquesta temporada, la Pobla rep els rivals que hauria d'haver deixat l'exclòs CF Reus Deportiu, fet que provoca que els conjunts que hagin de jugar contra els grana arribin al duel després d'una setmana sense competir. I és aquí on es troba la batalla per a què uns sumin els tres punts als despatxos i els altres els conservin per allò que s'ha guanyat sobre la gespa.

 

El fantasma del CF Reus, clau de l'enrenou

La Pobla argumenta que Josué Rodríguez estava sancionat i no podia competir. Els grana consideren que la sanció, conseqüència d'un fet produït sobre la gespa en la jornada 8, s'ha de complir sobre la gespa (jornada 10) i no té cap sentit que un jugador compleixi un matx de castic quan aquest duel no es disputa (jornada 9) per la inexistència del rival. Com és lògic, a can Sant Andreu pensen el contrari. Ambdós clubs van fer les respectives consultes els dies previs als encontres i els missatges que van rebre van ser contradictoris. Els andreuencs van rebre el vistiplau de la Federació Catalana assegurant que Josué podia jugar perquè el partit, tot i no jugar-se, comptava com a disputat a l'adjudicar-se els tres punts en aquesta primera volta de lliga mentre que la Pobla va realitzar la consulta a la Real Federación Española de Fútbol i aquests, estament superior a l'ens català perquè la competició és d'àmbit estatal, els va assegurar que Josué no podria jugar sense caure en una irregularitat.

 

La Pobla confia a sumar els tres punts, ja que altres entitats com l'Europa o l'Igualada van realitzar el mateix moviment. El conjunt europeista va voler fer neteja de jugadors amb Alberto González i Oriol González, futbolistes amb quatre targetes grogues que van veure la cinquena abans de no jugar contra el CF Reus per arribar davant la Pobla amb una preocupació menys. Després de consultar-ho amb la RFEF, l'Europa no va fer-los jugar davant el filial del Nàstic per no posar en risc els possibles tres punts que finalment van sumar. L'Igualada, en la jornada 5, tampoc va fer jugar Pedro José Calvo després de ser expulsat per doble groga en la jornada 3 i no jugar en la quarta cita davant el CF Reus.

 

A l'espera d'una resolució que tarda massa

El matx es va jugar el 27 d'octubre i la Federació Catalana hauria d'haver-se pronunciat, com a molt aviat, el passat dimecres 6 de novembre, moment on es va produir la primera reunió del Comitè de Competició després d'haver complert amb el termini de cinc dies que es dona als clubs per presentar les al·legacions i les proves que estimessin adients. A les oficines del CF Pobla de Mafumet estan convençuts que se'ls acabarà donant la raó. Des de Madrid els arriba que no haurien de patir per sumar els tres punts. Tot i que si la Federació Catalana donés en primera instància la raó al conjunt andreuenc, el recurs que presenti el filial grana a la RFEF tindria moltes possibilitats de tirar endavant.