'CF Reus de Guinea Equatorial', el primer equip de Reus a l'Àfrica

El club reusenc i 'Biot Foundation' fan una aliança i creen l'equip de futbol CF Reus de Guinea Equatorial
L'equip del CF Reus de Guinea Equatorial | Cedida

Fruit de l’aliança entre l’entitat reusenca i 'Biot Foundation', fundació que lluita contra l'exclusió social infantil i juvenil, neix un nou equip roig-i-negre. Es tracta del CF Reus de Guinea Equatorial, que sorgeix amb la il·lusió de ser un referent entre el jovent equatoguineà.

Des de fa diverses temporades, el CF Reus i 'Biot Foundation' han treballat conjuntament per tal d'impulsar diferents projectes socioeducatius amb nens i nenes, tant a Catalunya com a l'Àfrica.

Iniciativa solidària ‘CF Reus for Africa’

En l'anomenada ‘CF Reus for Africa’, una iniciativa solidària entre les dues entitats, es beneficiaran d’aquest projecte sense ànim de lucre una seixantena de nens i nenes. El seu objectiu és potenciar els valors del futbol i el sentiment d’equip i família entre la comunitat en la qual 'Biot Foundation' treballa des de fa anys. Es tracta, doncs, de fer servir el futbol com a eina educativa.

L'equipació del CF Reus de Guinea Equatorial, impulsat per 'Biot', durà els colors roig-i-negres, i lluirà tant l'escut del CF Reus com el logotip de 'Biot Foundation'. L'equip començarà a jugar aquest mes d’agost, amb la disputa de quatre enfrontaments.

El projecte de 'Biot Foundation' a l’Àfrica no és només formar un equip de futbol, sinó que va molt més enllà. Fa set anys que aquesta ONG treballa en un orfenat d’'Aldeas Infantiles SOS' de la ciutat de Bata, amb un total d’uns 120 nens i nenes. Han estat treballant per impulsar l’educació emocional i els valors, i també per crear referents positius. Justament, una de les eines que utilitzen és el futbol, amb equips de diferents edats.

Nenes del llogaret a Guinea Equatorial | Biot Foundation

 

Beneficiar els nens i nenes de Guinea Equatorial

Pel responsable de 'Biot Foundation', Marc Pastor, «es tracta d’un projecte interessant per a totes les parts, sent els nens i nenes els beneficiats. La nostra aliança amb el CF Reus, que ja fa anys que dura, ens dóna força per seguir tirant endavant projectes a l’Àfrica, a més de donar notorietat i difusió a la feina que portem fent des de fa molt temps aquí».

En la mateixa línia, s'expressava el Xavier Llastarri, president del CF Reus, «estem encantats de seguir treballant conjuntament amb 'Biot', estan fent una feina excel·lent a Guinea Equatorial. A més, accions com aquestes reforcen el vessant solidari i el caràcter social que sempre hem defensat des del CF Reus».

A les pàgines web del CF Reus i 'Biot Foundation' es podrà seguir l'evolució del CF Reus de Guinea Equatorial, i també a través dels seus respectius canals oficials a les principals xarxes socials de cada entitat.

El CF Reus col·labora amb altres programes socials

El pròxim dissabte, 4 d'agost, el CF Reus, l'UCF Cambrils i el CF Reus B Cambrils jugaran un triangular solidari de futbol a l'Estadi Municipal de Cambrils. Els beneficis obtinguts es donaran íntegrament a la Creu Roja

  

"Arriba el 18è torneig de futbol 'in memoriam' Salva Ribas del Vendrell" "El CF Reus jugarà un triangular solidari contra l'UCF Cambrils i el CF Reus B"