Futbol, mitgetes, recurs

La RFEF proposa acabar la lliga sense descensos a Segona B i Tercera

L’estament presidit per Luis Rubiales proposa acabar la temporada sense descensos i amb un playoff accelerat a partit únic per decidir els ascensos a Segona i Segona B

Després d’un mes de confinament, el calendari es va reduint i el marge per finalitzar les temporades de futbol a Segona B i Tercera de forma normal s’està reduint molt ràpidament. És per aquest motiu que la Real Federación Española de Fútbol ja ha comunicat als presidents de les federacions territorials quina és una de les opcions amb més força: acabar les lligues ara mateix sense descensos i que els quatre primers de cada torneig juguin una promoció d’ascens ‘exprés’ per decidir qui puja a Segona i Segona B.

Luis Rubiales, president de la RFEF, comunicava per carta als presidents de les territorials després d’una reunió amb el Consejo Superior de Deportes (CSD) que la proposta era realitzar un playoff d’ascens a Segona B i Tercera a partit únic, deixar sense efecte cap descens a finals de temporada i instaurar un mecanisme exprés i en territori neutre per decidir els equips que han d’ascendir a Segona i Segona B.

Les territorials entren en acció

Després d’aquesta proposta, ara és el torn de les federacions territorials de parlar-ho amb els clubs. La Federació Catalana de Futbol mantindrà aquest dimecres a les 18.30 hores una reunió amb els representants catalans de Segona B i demà dijous  serà el torn per als clubs de Tercera. En el cas de donar-se el vistiplau des de totes les territorials i a l’espera de la llum verda del CSD, aquest model provocaria que la Segona B de la temporada 2020-2021 disposés de 98 equips, divuit més que l’actual. Això provocaria la creació d’un nou grup a la categoria o l’augment de competidors en els quatre grups.

Oficines de la Federació Catalana de Futbol
La FCF consultarà als clubs de Segona B i Tercera la possibilitat que planteja la RFEF | FCF

Un model molt engreixat que estaria instaurat entre tres i quatre temporades, model i novetats que també s’aplicarien en el futbol femení, futbol sala i futbol en categoria juvenil nacional. Oriol Camacho, secretari general de la FCF, ha informat que l’estament que presideix Joan Soteras «ha decidit optar per la fórmula més participativa amb una conferència amb els clubs de Segona B i Tercera catalans on s'exposarà el model de la RFEF tenint en compte les recomanacions de les autoritats sanitàries, factor que decidirà les possibilitats de desenvolupar aquesta proposta».

El factor més important segueix sent aturar l’avanç del coronavirus i reduir dràsticament les actuals xifres de contagis i morts però l’esport comença a buscar les formes per trobar el final menys traumàtic possible a una temporada que serà recordada per molts anys.