El futbol no es posa data per tornar i l’ombra de la suspensió total comença a aparèixer

Diferents estaments del món del futbol no descarten que el que resta de temporada 2019-2020 no es pugui reprendre en unes dates coherents. La RFEF buscarà acabar-ho tot com sigui
Aganzo reconeix que la possibilitat de donar per acabada la temporada pot ser real | AFE

 

Tant cert és que ara el futbol i el món esportiu ha passat a un segon termini per l’avanç de la pandèmia del Covid-19 com que els estaments esportius han de seguir treballant per tenir-ho tot controlat quan la desitjada normalitat torni a les nostres vides. És per aquest motiu que institucions com la Real Federación Española de Fútbol (RFEF), els clubs, LaLiga o l’Asociación de Futbolistas Españoles (AFE) treballen en un futur que, a hores d’ara, és massa intangible.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

En les darreres hores han parlat dos líders de pes dins del futbol español: Luís Rubiales, president de la RFEF, i David Aganzo, president d’AFE. I ambdós ho han fet compartint inicialment el discurs: ara el futbol no és el més important. Sobre el retorn a la competició, Rubiales ha reconegut que «no volem pensar en cap mena de dates, el futbol està suspès i no serem nosaltres des de la federació qui posi dates», mentre que Aganzo ha anat en la mateixa línia: «allò que ens preocupa és la situació del país, és el moment d’estar tranquils i donar suport en tot allò que puguem; l’esport és important però queda en un segon pla totalment i hem d’intentar recuperar el país i mantenir la salut de tothom», reconeixia en una entrevista a la Cadena SER.

 

Imatge de Luis Rubiales, president de la RFEF | Europa Press

 

No es descarta que la temporada 2019-2020 no pugui acabar

El primer allargament de l’estat d’alarma fins a l’11 d’abril més les previsions que comencen a plantejar-se seriosament d’estirar el confinament durant més setmanes fan que el marge respecte al 30 de juny es vagi escurçant, deixant poc marge per poder reprendre les competicions esportives amb normalitat. Mentre que al bàsquet encara s’està decidint què fer, a les dues primeres categories del voleibol estatal ja s’ha donat per finalitzada la campanya. En el futbol, aquest panorama comença a plantejar-se i el pas del temps provocarà que guanyi força.

 

Rubiales no va ser gaire contundent afirmant que «quan el futbol torni i la societat torni a la normalitat, aleshores parlarem» mentre que Aganzo va anar més enllà reconeixent que la possibilitat de no tornar a jugar en la temporada 2019-2020 «pot ser real, no sabem quan s’acabarà la pandèmia, aquí només tenim una guerra, el virus. Després caldrà parlar la RFEF, AFE, LaLiga i govern; haurem de veure si es tornarà a jugar o no quan s’acabi l’estat d’alarma, volem que la lliga continuï perquè seria una gran notícia perquè tot estaria en el bon camí».

 

Massa dubtes en aquest punt de la història del coronavirus a Espanya i molts possibles horitzons amb una única cosa clara: com més es dilati la situació en el temps, més a prop del final total s’estarà. I els clubs, els artistes d'aquest espectacle anomenat futbol, també tenen el final total com a un dels plans sobre la taula.

"🗣 Un tarragoní surt dels EEUU després de l’arribada del coronavirus" "🚨 Nàstic, Reus Deportiu, CBT, Ploms...els grans clubs de TGN, abocats a l'ERTO"