ÚLTIMES DADES

Preocupant augment de casos de coronavirus a les comarques de Tarragona: 63 positius nous

Tens xoc entre Lluís Fàbregas i Santi Coch a la tertúlia del Sempre Nàstic

Santi Coch, la veu més autoritzada de tota la història del Nàstic, protagonitza una tensa conversa amb Lluís Fàbregas al Sempre Nàstic. L’exjugador Jordi Filgueira, crític amb el present
Lluís Fàbregas, Santi Coch i Jordi Filgueira durant la tertúlia del Sempre Nàstic | Joan Alfons López

La tertúlia del Sempre Nàstic d’aquest dilluns no ha estat una més. L’entrevista a Lluís Fàbregas s’ha allargat amb la permanència del director general grana a una tertúlia protagonitzada per Santi Coch i Jordi Filgueira, exjugadors de l’equip. Els tres han intercanviat opinions totalment allunyades unes de les altres, destacant la discussió entre el director general i un Coch que fins fa uns mesos era membre del cos tècnic nastiquer. Filgueira ha estat l’encarregat d’encetar la conversa carregant dur contra Fàbregas després de la destitució de Xavi Bartolo: «No escarmenten, cremen tots els jugadors i entrenadors possibles i aquí sempre pleguen els mateixos: o els entrenadors o els jugadors. Els únics que no fallen i sempre surten a la foto són el president i ell (Fàbregas)».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Filgueira, que ha demanat la dimissió de Fàbregas, ha rebut la resposta d’un vallenc que ha estat directe: «Sóc un treballador del club, em dec a un Consell d’Administració. Ara farà deu anys que ocupo el càrrec de director general, em van donar la seva confiança i quan no la tingui, marxaré». Tot i que Fàbregas ha defensat enèrgicament que el projecte ‘ADN Nàstic’ no està sentenciat, Santi Coch ha estat més contundent: «Per molt que digui Fàbregas, el projecte està liquidat. L’entrenador que es presenta té una manera de jugar i l’entrenador que ve, tot el que es va explicar en la presentació de la temporada, se’n va a norris. No és que Seligrat sigui un mal entrenador però estem a tretze punts del playoff, ens queda un mes i mig per reconduir la situació abans del mercat de fitxatges i crec que amb la plantilla que hi ha no crec que puguem solucionar gran cosa».

Retrets i repartiment de responsabilitats

Fàbregas ha defensat per activa i per passiva que el vessant esportiu del club és qui mana en les confeccions de les plantilles: «Tots els jugadors que han vingut són decisions dels tècnics, enguany i la temporada passada». Coch no ha pogut evitar entrar en acció i ha rebatut el director general: «Discrepo una mica, l’any passat no fa la plantilla l’Arnal Llibert. Ell arriba al juny, dels jugadors que guanyen el Rayo en la darrera jornada, pràcticament no en queda cap. Qui va donar aquelles baixes? Qui munta l’estructura de l’equip que ha de jugar a Segona A? També dubto que Sergi Parés hagi fitxat el que s’ha fitxat perquè si jo sóc el director general, li signo la liquidació i el foto al carrer. Si amb 2,7 milions d’euros i començant al gener s’ha fitxat això, jo l’acomiado avui i no m’espero a demà. No el mantindria allí a l’aparador per apagar el foc. Jo, si estigués en el seu lloc i fos màxim responsable, m’avançaria i presentaria la dimissió».

Santi Coch durant la tertúlia del migdia | Joan Alfons López

Fàbregas ha volgut reconduir la situació sent quelcom optimista: «Circumstancialment estem a Segona B i tornarem a Segona, tingueu-ho clar. Si pot ser en pocs mesos, tant de bo. Si ha de ser una mica més, doncs serà. El Castelló ha estat deu anys, l’Oviedo i el Cádiz sis. Els que hem estat treballant en la parcel·la esportiva, que és el que es veu a peu de camp, no han fet la feina per fer els resultats que tenim l'obligació de donar, com a mínim a casa». Per la seva banda, Coch ha enviat una petició als dirigents tarragonins: «Demanaria al Consell que s’assentessin en una taula, fessin una reflexió profunda del que està passant i perquè està passant i buscar allò que volem ser com a club. Demanaria al Consell i aquells que donen la cara i tenen l’ansietat que ens porta el fet de voler guanyar i que es transmet al vestidor, que s’aparti de l’entorn dels jugadors i segurament l’equip anirà a més».

Pots recuperar el vídeo de la tertúlia en la part superior a aquest text.

Jordi Filgueira al Sempre Nàstic | Joan Alfons López

"⚽ Fàbregas (Nàstic) defensa la contractació de Seligrat i anuncia fitxatges a l'hivern" "⚽ El Nàstic i el Reus Genuine, un triomf i dues derrotes en l'estrena a LaLiga Genuine"