Pere Varias, entrenador del Calafell

Pere Varias (CP Calafell): «La il·lusió per tornar és més gran que la por a un possible contagi»

El nou entrenador del Calafell prepara el retorn a la banqueta verda després de sis anys. Dissabte debuta a la pista del Vic en el que serà el retorn de l’OK Lliga

4 d’abril del 2014. Pere Varias, aleshores entrenador del Calafell, anunciava el seu adéu a la banqueta dels del Baix Penedès durant la recta final d’una campanya memorable per a un equip que lluitava per jugar competició europea. Sis anys després, Varias torna a ser l’amo de la banqueta del Pavelló Joan Ortoll i es troba a un Calafell que haurà de mantenir el ritme mostrat durant la campanya anterior.

Els calafellencs jugaran competició europea i buscaran repetir l’èxit de classificar-se per a la pròxima edició de la Copa del Rei. La primera pedra del camí se la trobarà dissabte a les 20.00 hores visitant el Vic. Primera aturada d’un equip que serà el primer dels grans que competirà a la lliga després de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19. TarragonaDigital ha pogut conversar amb un Pere Varias no amaga les seves ganes de tornar a disputar-se tres punts.

- La lliga comença aquest cap de setmana. Com està sent l’inici d’aquesta segona etapa a Calafell?

- Tinc Il·lusió per viure nou projecte en el club que em va donar la possibilitat de debutar com a entrenador. Estic content i estranyat perquè feia mig any que estava fora de les pistes per la Covid-19. Ens hem anat acostumant a les mesures de prevenció al virus i ja tenim ganes que comenci la temporada i que no s’aturi, que tinguem tranquil·litat i normalitat.

- Com va sorgir la possibilitat de tornar al Joan Ortoll? T’ho vas pensar molt?

- Sí, m’ho vaig pensar. No pel club ni pel projecte sinó perquè entrenar nou anys seguits a l’OK Lliga i cinc d’aquests al Noia, havent-ho de compaginar amb una vida laboral, em va deixar sense energies. El 15 de març vam agafar vacances forçades i a principis d’abril li vaig dir que no al Calafell perquè teníem l’esperança de reprendre la competició però he mantingut relació i contacte amb l’Epi (Juanma Espinosa), director esportiu del Calafell, i a finals d’abril vaig veure un bon moment per dir que sí.

- El Calafell enceta campanya després d’una de les millors de la història. Pressió?

- El projecte requereix molta energia, la darrera temporada del Calafell va ser molt bona i si ho volem mantenir, haurem de fer força entre tots. La idea és arribar el millor possible a l’inici. Arribem amb bones sensacions, la darrera setmana d’entrenaments hem fet un esforç molt especial per arribar bé. El darrer amistós contra el Noia (5-5) vam extreure una lectura molt positiva. L’equip creixerà i millorarà molt, només acumulem sis setmanes d’entrenaments.

- Serà un retorn estrany. I més a Calafell on hi ha una de les aficions més nombroses i sorolloses de l’OK Lliga.

- Poder tornar a veure hoquei, ja sigui per la televisió amb accessos restringits a les pistes, pot aportar una mica de normalitat al nostre nou dia a dia. Tan de bo puguem donar a la gent alegries i que tornin a veure’ns en acció. Tinc moltes ganes de tornar a les pistes de forma oficial i no he pensat gaire en els efectes adversos perquè també es pot traslladar a les nostres famílies. La il·lusió per tornar és més gran a la por a un possible contagi.

- Com ha anat la pretemporada?

- Hem entrenat amb màxima normalitat igual que ho feia al Noia en la darrera temporada. Mantenim el bloc i seguiran havent-hi mecanismes entre els jugadors però l’entrenador és nou i caldrà que s’adaptin. Hi ha una connexió entre els jugadors difícil d'explicar, amb una mirada saben on va el company. I això no s’entrena, ho dona el temps. Haurem de millorar tàctica col·lectiva però d’entesa anem sobrats.

- L’equip té dues cares noves: l’Eloi Mitjans i el Xano Edo. El primer no necessita presentació però el segon, que diries d’ell?

- Crec que té moltes ganes de menjar-se el món, transmet molta tranquil·litat a l’equip tot i la seva joventut. Estic molt content amb la seva incorporació i ha millorat molt les expectatives que tenia d’ell. Pot suplir Martí Serra però hem de recordar que només té 18 anys. Tinc la sensació que estarà entre els millors porters de l’OK Lliga, fa anys que va convocat amb la base de la selecció de Portugal. És el millor porter de la seva generació i crec que ho pot ser també de tot el món

- L’ombra de la campanya passada pot ser massa allargada?

- Competint no crec que afecti però sí que em preocupa és que després d’una temporada exitosa, els jugadors puguin tenir algun pensament inconscient que el faci creure que es pot repetir l’èxit de forma fàcil. Tenim clar els objectius i com aconseguir-los i si algú es despista, és feina meva. La línia entre l’èxit i el fracàs és massa fina i hem d’intentar que caigui del nostre costat

- Pel que fa a objectius, on ens marquem el repte?

- Classificar-nos per la Copa del Rei pot ser el primer objectiu de la temporada, l’any passat ens vam classificar i no ho vam poder gaudir. El repte a llarg termini podria ser tornar a classificar l’equip per a competicions europees.

- Va ser un cop dur veure com se suspenia definitivament la Copa 2019-2020?

- Que es jugués la Copa de la temporada passada en l’inici de la següent ja suposava que la competició estigués una mica descafeïnada. Si a això li sumes la situació mundial i més local de la Covid-19, t’anaves fent a la idea que difícilment la competiríem. Haurà estat dur però els jugadors no ho han exterioritzat massa.

- De cara al debut de dissabte, que podem esperar?

- Tenim molt poca informació del pròxim rival. El Vic manté molts jugadors de la campanya passada, també mantenen l’entrenador, etc. He intentat saber més de diferents maneres però a principis de lliga tots anirem una mica a cegues. Ens basarem en els amistosos que hem pogut fer però la informació no és massa rellevant.