Mitgetes de jugadors d'hoquei

Brot de Covid-19 al Calafell d’hoquei amb quatre positius i dos contactes pròxims

El primer equip d’hoquei dels del Baix Penedès atura l’activitat per un brot esglaonat de Covid-19 que afecta quatre integrants del primer equip com a positius confirmats

El Club Patí Calafell ha començat l’any de la pitjor manera possible després d’acumular quatre casos positius de Covid-19 i dos jugadors aïllats per contactes pròxims amb positius. Els verds estan patint el primer brot de coronavirus considerable dins de l’esport de competició per equips més important del Camp de Tarragona, fet que els ha obligat a aturar tota l’activitat del primer equip fins, com a mínim, el pròxim dilluns 11 de gener.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Un brot esglaonat

El primer equip dirigit per Pere Varias ha hagut d’aturar-se en sec després de veure com en els darrers sis dies anaven confirmant-se els contagis. Actualment hi ha quatre positius que afecten dos jugadors i dos membres del cos tècnic. A aquests casos, cal afegir l’aïllament de dos jugadors més  per contactes pròxims amb un positiu, tot i que els afectats han donat negatiu en les proves serològiques.

L’equip va gaudir de descans entre el 21 i el 27 de desembre, tornant als entrenaments el passat dilluns 28 per començar la preparació de cara al retorn de la competició. No va ser fins al dia 1 de gener  quan es van confirmar els dos primers casospositius  de Covid-19 després que un familiar d’un dels afectats avisés del seu positiu el dia abans. Malauradament, l’equip ja havia compartit entrenaments durant el dia 28, 29, 30 i 31, fet que va obligar el club a activar totes les alarmes.

El dia 1 es confirmava el positiu d’un membre del cos tècnic i d’un jugador. El mateix dia 1, un altre membre del cos tècnic va trobar-se malament i començava a manifestar símptomes. L’endemà es va confirmar el seu positiu, mentre que un altre jugador es va fer les proves el dia 3 i també va caure infectat.

Dos casos de proximitat

D’altra banda cal sumar els dos jugadors del primer equip calafellenc que estan aïllats per un contacte pròxim amb un positiu, un contacte que en ambdós casos es va produir fora de l’entorn de l’entitat esportiva. Un finalitza l’aïllament avui però l’altre haurà d’esperar fins al dijous 14, mentre que el dia 13 podrien tornar als entrenaments els jugadors que han donat positiu sempre que es recuperin i resultin negatiu en les respectives proves PCR.

Aquesta complicada però controlada situació al Calafell ha obligat el conjunt verd a veure suspès  el partit d’aquest dissabte contra el Noia. El següent, contra el Palafrugell previst per al 16 de gener, és tota una incògnita. Si es mantenen dues baixes per Covid-19 a la plantilla de jugadors, haurà de jugar perquè la Federació només està obligada a acceptar ajornaments a partir d’un quart jugador aïlat. Sigui com sigui, es preveu el retorn als entrenaments per al dilluns 11 de gener on hauria d’exercitar-se tothom menys els dos jugadors positius i l’aïllat fins al dia 14. Fins aleshores, tot aturat a can Calafell per intentar passar el mal tràngol i poder encetar el 2021 amb normalitat.