El Reus Deportiu fusiona el primer i el segon equip femení i enceta un nou projecte a mig termini

Els roig-i-negres ajunten els dos equips sèniors femenins i competiran a Nacional Catalana després de perdre l’OK Lliga Femenina la passada campanya. El 19 d’agost comencen la pretemporada
Hoquei, mitgetes, recurs | Joan Alfons López

El Reus Deportiu Miró, l’equip masculí d’hoquei patins, ja està en marxa però per veure com el conjunt femení comença a rodar caldrà esperar al pròxim dilluns 19 d’agost, quan les reusenques començaran una pretemporada que les ha de preparar de cara al debut a Nacional Catalana el 15 de setembre a la pista del Bigues i Riells B. Les del Baix Camp, que la passada campanya van competir a l’OK Lliga Femenina, no van poder evitar el descens i enguany jugaran en la categoria de plata d’hoquei patins femení espanyol. La principal novetat de cara a aquesta nova temporada es troba en el reinici del projecte després de la fusió dels dos equips sèniors i l’aposta per la pedrera en un primer any on el repte serà no descendir a Primera Catalana.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Fusió d’equips amb Matilla d’entrenador

El club ha encetat un nou projecte en l’hoquei femení i ha decidit ajuntar els dos equips sèniors que competien fins a uns mesos. Si durant la temporada 2018-2019 hi havia un primer equip a l’OK Lliga Femenina (màxima categoria) i un segon a Primera Catalana (tercera divisió), ara només n’hi haurà un a Nacional Catalana (categoria de plata) sota la direcció des de la banqueta de Juanjo Matilla. L’asturià, fins fa uns mesos porter del primer equip que dirigeix Jordi Garcia, s’encarregarà del primer conjunt femení. Això sí, no és quelcom que li agafi de sorpresa perquè ja era el tècnic del Reus Deportiu B femení les tres darreres temporades.

Juanjo Matilla serà l'entrenador del Reus Deportiu femení de Nacional Catalana | Joan Alfons López

La lliga 2018-2019 va acabar amb el primer equip femení descendit a Nacional Catalana i el segon equip acabant en la setena posició de la lliga amb 41 punts després de dotze victòries, cinc empats i nou derrotes. Ara, després de la modificació de l’estructura dels equips femenins, el de Matilla es queda com l’únic sènior acompanyat d’una base on hi haurà un Femení 17, un Femení 15 i un Femení 13 com a conjunts formatius exclusivament femenins. Més enllà de la fusió, el Reus enceta un nou projecte a mitjà o llarg termini. El nucli del vestidor serà aquell amb qui Matilla ha treballat els darrers anys, un grup de jugadores, la gran majoria del territori, que ara es troba entre els 17 i els 22 anys. Molta joventut que anirà acompanyada de més joventut encara. Fins a quatre jugadores del femení 17 faran el salt al primer equip, conjunt al qual li faltarien un parell de retocs en forma de fitxatges que aportin veterania sobre la pista.

Calendari i format de competició

El Reus Deportiu femení ja coneix el calendari de la primera fase de la competició. Les roig-i-negres debutaran el 15 de setembre visitant la pista del Bigues i Riells B mentre que el debut al Palau d’Esports no serà fins al 22 de setembre amb la visita del Vilassar. A la Nacional Catalana, la temporada es divideix en diferents trams. La primera fase comença al setembre i acaba abans del Nadal. Els vuit equips de la primera lliga lluitaran per quedar entre els quatre primers. Aquests accediran al grup 1 de la segona fase i els quatre últims accediran al grup 2.

El Reus Deportiu femení buscarà evitar el descens a Primera Catalana | Reus Deportiu

En aquesta nova fase del campionat, es mantindran els resultats dels rivals amb els quals s’ha coincidit en la fase prèvia i només es disputaran els vuit partits (a anada i tornada) contra els nous rivals. Aquest període del torneig se celebra entre gener i març i determinarà els equips que es classifiquen directament per al playoff pel títol (els quatre primers dels dos grups), aquells que hauran de sotmetre a una repesca per optar al campionat (els quatre últims dels dos grups). La repesca del playoff es jugarà durant el mes de març i entre l’abril i el juny es disputaran els quarts de final, les semifinals, la final per la lluita pel títol i la lluita per evitar el descens.

Calendari de la Fase 1 de la temporada

Jornada 1, 15/09/2019: Bigues i Riells-Reus Deportiu

Jornada 2, 22/09/2019: Reus Deportiu-Vilassar

Jornada 3, 29/09/2019: Mataró-Reus Deportiu

Jornada 4, 06/10/2019: Reus Deportiu-Igualada

Jornada 5, 13/10/2019: Vilanova-Reus Deportiu

Jornada 6, 20/10/2019: Lloret-Reus Deportiu

Jornada 7, 27/10/2019: Reus Deportiu-Vila-sana

Jornada 8, 03/11/2019: Reus Deportiu-Bigues i Riells

Jornada 9, 10/11/2019: Vilassar-Reus Deportiu

Jornada 10, 17/11/2019: Reus Deportiu-Mataró

Jornada 11, 24/11/2019: Igualada-Reus Deportiu

Jornada 12, 01/12/2019: Reus Deportiu-Vilanova

Jornada 13, 08/12/2019: Reus Deportiu-Lloret

Jornada 14, 15/12/2019: Vila-sana-Reus Deportiu

"🏀TRÀGIC: L'esportista tarragoní que s'ha hagut de retirar massa jove per una malaltia" "🏊 Ferran Siré i Carles Coll, a afrontar la cita esportiva més important del calendari"