GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Implicats en el l’Operació Oikos afirmen que existia un «pacte de cavallers» per arreglar el Huesca-Nàstic

Neguen, però, que hi hagués diners pel mig o fossin ordres de la direcció del club
Imatge del Huesca-Nàstic del 2018 | Rafa Gobantes / Heraldo de Aragón

 

Segueix el serial de l’Operació Oikos, que investiga la suposada compra de partits de futbol per obtenir beneficis en apostes esportives, i entre els partits manipulats hi ha el Huesca-Nàstic del passat 27 de maig del 2018. El diari ‘El Mundo’ ha tingut accés als vídeos de les declaracions davant del jutge d’Íñigo López, jugador del Deportivo de la Coruña i exjugador del Huesca; Juan Carlos Galindo, cap del servei de metges del Huesca, i d’Agustín Lasaosa, expresident del club.

 

En les seves declaracions els tres protagonistes afirmen davant del jutge que existia l’anomenat «pacte de cavallers» dins del món del futbol. Íñigo López afirma que quan surt publicat el calendari de la lliga, «una llei no escrita» determina que un equip que no es juga res, es pot deixar guanyar si el rival ho necessita: «no fa falta parlar i es dona per fet que la intensitat no és la mateixa». López admet que hi hagi pactes, però ha negat que hi hagi cobraments econòmics pel mig. Tot i així, ha declarat que hi ha qui «pot manipular aquesta informació privilegiada, com en la Borsa, per guanyar diners».

 

Per la seva banda, el metge del club, Juan Carlos Galindo també ha parlat d’aquests anomenats «pactes de cavallers». El metge diu que als vestuaris es podia sentir un «murmuri» sobre aquest pacte, el qual s’havia de respectar. Galindo es refereix específicament a Íñigo López, qui li deia que «joder, que s’havia de respectar el pacte, que són coses que venen de llarg».

 

Finalment, Agustín Lasaosa, expresident del club, ha afirmat davant del jutge que durant la lliga arriben èpoques en les quals «es relaxen, o hi ha gent que té amics a l’equip contrari», però nega rotundament que hi hagi «cap portaveu del club que hagi baixat al vestuari i hagi dit: ‘Senyors, s’ha de perdre’».

 

També et pot interessar