Joan Oliver es resisteix a la venda total del CF Reus

Oliver segueix sense poder tancar un acord per solucionar la crisi econòmica del CF Reus, després que la millor opció s'hagi esvaït perquè requeria que ell deixés el club
Joan Oliver a la sala de premsa de l'Estadi Municipal | Joan Alfons López

No hi ha manera. Quan semblava que l’acord per començar a resoldre la situació econòmica que travessa el CF Reus es trobava a la volta de la cantonada, aquesta ha tornat a la casella de sortida després d’un cap de setmana amb derrota sobre la gespa i al despatxos. El club s’ha quedat sense la inversió estrangera que guanyava força divendres abans de viatjar cap a Oviedo i només falten tretze dies per al temut 10 de desembre que pot permetre als jugadors abandonar el club si aquest no paga alguna mensualitat pendent.

Segons ha pogut saber Tarragona Digital, l’opció prèvia de Jorge Mendes i el seu teixit empresarial d’entrar al CF Reus era la proposta més sòlida i estabilitzadora que hi havia sobre la taula. Ara bé, hi hauria un condicionant important que va trascendir al club del Carrer Mercadé i Recasens: l’absència de Joan Oliver. Precisament el màxim mandatari roig-i-negre explicava el passat 30 d’octubre que era partidari de trobar una solució que fos integradora i no pas absorbidora: «El nostre projecte de club és un projecte de creixement a poc a poc, tot i que n'hi pot haver d'altres. Des del nostre punt de vista, l'opció d'un inversor que s'afegeixi en aquesta dinàmica és molt atractiva. Ara bé, a dia d'avui la prioritat és resoldre la situació en la qual ens trobem. Tot i que una pugui agradar-te més que l'altra, al final el que decidirà és qui té la capacitat, voluntat i rapidesa per resoldre la situació».

Tot i que no és una opció que desitja, Oliver va reconeixer aleshores que faria un pas enrere si es donés la situació límit. Qüestionat per si acceptaria la venda total del seu paquet accionarial per aconseguir la solució definitiva, Oliver va respondre que «no és el que desitjo, no em fa il·lusió, no faria bots d'alegria però a dia d'avui la prioritat és resoldre la situació en la qual es troba el club. Si la resolució passa per a que al meu paper al Reus sigui només d'aficionat, pel bé de l'entitat jo ho acceptaré». Falten tretze dies (realment hàbils són vuit entre els caps de setmana i la festivitat del 6 de desembre) i caldrà veure si s’arriba a aquest extrem.

 

Segueix el compte enrere a l'Estadi Municipal | Joan Alfons López

Pagar una nòmina per guanyar temps?

Una de les opcions que no es descarta en la part afectada de l’actual situació del CF Reus és que l’entitat pugui arribar a treure diners d’on sigui per pagar una de les dues nòmines pendents abans del 10 de desembre, evitant una tercera mensualitat sense cobrar i esmicolant així una possible fuga de jugadors davant la llei que els ampara. Això permetria al club guanyar un mes de marge a l’hora de tancar un acord per cobrir l’ampliació de capital o la venda total de les accions existents.

 

Joan Oliver ja reconeixia en la darrera compareixença de premsa oferta el passat 30 d’octubre que «estem treballant amb altres possibilitats de finançaments més petits per trampejar la solució sabent que la solució de debó és una ampliació de capital». Abonar una nòmina abans del dia 10 suposaria guanyar hores al cronòmetre tot i que suposaria allargar l’agonia esportiva i personal d’uns jugadors i treballadors que es troben al límit. Fins aleshores, cal més paciència tot i que es fa difícil pensar que Oliver no disposi d'algun as sota la màniga abans que tot s'ensorri. La següent cita de l’agenda, aquest dimarts amb la reunió del club amb la plantilla.

"Javi Ramos, preparador físic del Nàstic: «Qui no desisteix, aconsegueix el premi»" "Veitio i Sosa, guanyadors de la Mitja Marató de Tarragona"