LaLiga no canvia d’opinió: el CF Reus ha de ser expulsat de Segona

LaLiga segueix mantenint ferma la seva opinió sobre el ‘Cas CF Reus’. El canvi de propietaris no fa variar l’aposta de LaLiga pel descens ganxet

El canvi de propietaris al CF Reus Deportiu no ha fet canviar d’opinió a LaLiga, institució presidida per Javier Tebas, i aquesta segueix demanant el descens de l’entitat a Segona Divisió B. Així ho explica la Cadena SER després de consultar fonts de l’organització del futbol espanyol professional (Primera i Segona Divisió). Tot i que serà el Jutge de Disciplina Social qui acabarà prenent la decisió final abans que acabi el mes de gener, LaLiga aposta per mantenir el càstig proposat per l’instructor del cas i es manté ferma en la decisió de retirar el conjunt roig-i-negre de la competició i castigar-lo amb cinc anys d’exclusió del futbol professional.

Un punt de vista diferent

Tot i la dura posició de LaLiga, segons la SER hi ha altres fonts jurídiques que afirmen que un possible pagament dels deutes i un sanejament dels comptes del CF Reus ajudaria al fet que l’expedient no tingués més recorregut i la seva sanció fos menor a la prevista, ja que l’acció dels nous propietaris serviria d’atenuant a l’hora d’aplicar la sanció i aquesta seria rebaixada.

D’altra banda, LaLiga s’encarrega de recordar que s’ha comès greus infraccions com l’incompliment del conveni col·lectiu, dels contractes de treball, dels estatuts de LaLiga i del Real Decreto en referència a la disciplina esportiva per impagament a jugadors. Segons la SER, LaLiga afirmaria que «la resta dels equips han complert amb la norma perfectament i mereixen un respecte» i recorden que «els fets són els fets», deixant clar que una correcció a posteriori dels errors roig-i-negres no eximeixen el club de la consegüent sanció. A més, l’estament de Javier Tebas hauria rebut amb fredor la notícia de la compra del club per part de dos empresaris nord-americans i desconfiarien d’aquest tipus d’operacions.

El Consejo Superior de Deportes ha d’aprovar la compra

Tot i que avui s’ha fet oficial la venda del CF Reus, aquesta no serà efectiva i real fins que el Consejo Superior de Deportes no doni el vistiplau. Aquest estament, presidit per María José Rienda, ha de confirmar l’operació de venda acollint-se a l’article 22.3 de la Ley del Deporte, tal com recull IUSport: «Tota persona física o jurídica que pretengui adquirir accions d’una Societat Anònima Esportiva o valors que puguin donar dret directe o indirectament a subscripció o adquisició de manera que, units als que ja posseeixi, passi a exercir una participació en el total dels drets de vot de la societat igual o superior al 25%, haurà d’obtenir autorització prèvia del Consejo Superior de Deportes». Com la compra dels nord-americans és del 99,7%, aquesta operació ha de passar pel CSD.