El Campionat Mare Nostrum Cup generarà un impacte econòmic de 4 milions d’euros

Els tornejos de futbol, bàsquet i futbol sala se celebraran en època de Pasqua i produiran 28.000 pernoctacions al territori. Competiran més de 600 equips
Foto de família de la presentació de la Mare Nostrum Cup 2019 | MNC

 

Els Campionats Mare Nostrum Cup segueixen creixent any rere any i aquest 2019 superaran tots els registre de les anteriors edicions. Aquest migdia s’ha presentat el cartell de l’edició d’enguany que comptarà amb tres competicions principals: futbol, bàsquet i futbol sala. L’esdeveniment, amb el centre neuràlgic instal·lat a la Costa Daurada però amb un impacte arreu del territori, provocarà que més de 9.000 persones visitin el territori durant els diferents dies que duren les activitats. En total, s’esperen unes 28.000 pernoctacions directes, fet que ajudarà a generar un impacte econòmic d’uns 4.000.000 euros i es generaran 240 llocs de treball.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquestes han estat algunes de les dades claus ofertes aquest migdia al Complex Esportiu Futbol Salou, lloc escollit per realitzar la presentació amb la presència d’Albert Viñas com a CEO del MNC i director esportiu del Futbol Salou, Sergi Novell com a director d'allotjament del grup empresarial Blasi, Pere Granados com a alcalde de Salou, Jordi Cervera com a regidor d'esports de l'Ajuntament de Reus i Eduard Farriol com a president de la federació Empresarial de Turisme de Tarragona. Ja han confirmat la participació en el torneig de més de 600 equips, superant el registre de 494 conjunts de l’edició del 2018.

 

El futbol, l’esport més nombrós

El Mare Nostrum Cup Football es desenvoluparà entre el 18 i el 21 d’abril i comptarà amb la presència d’uns 3.400 jugadors de 300 equips de diferent origen. Un 40% dels participants procedirà de Catalunya, un 30% d’arreu de l’Estat espanyol i un 30% de l’estranger amb representació d’Anglaterra, Escòcia, Dubai, Xipre, Líban, etc. La dinovena edició de la competició de futbol, la vuitena vegada que se celebra a Salou, es desenvoluparà en 28 camps de la província més enllà de les instal·lacions del Complex Esportiu Futbol Salou.

 

Roda de premsa de la presentació de la MNC | MNC

 

El bàsquet, amb implicació reusenca

La competició de Salou, anomenada ‘Mare Nostrum Cup - Ciutat de Reus’ per la implicació de la capital del Baix Camp com a ‘Ciutat del Bàsquet Català’ durant el 2019, comptarà amb 220 equips de 19 categories diferents. S’arribaran a disputar fins a 28 partits de forma simultània fins a arribar a la xifra de 469 encontres disputats entre el 15 i el 17 d’abril. El Pavelló Olímpic de Reus serà el centre neuràlgic, a més d’altres disset instal·lacions del territori.

 

El futbol sala repeteix

La tercera competició que formarà part del MNC és la de futbol sala, torneig que viurà la segona edició després de la bona acollida de la de l’any passat. El Pavelló Olímpic de Reus serà l’escenari principal entre el 3 i el 5 de maig per acollir els més de 70 equips participants que produiran uns 140 partits en els tres dies d’esdeveniment.