L'altafullenca Marta Camps, campiona del món d'atletisme en els 3.000 metres

Ho ha aconseguit en la categoria de veteranes, i suma un nou títol al seu llarg palmarès esportiu
Camps celebra la medalla d'or a Polònia aquest cap de setmana | Guillermo Alonso

 

L'atleta d'Altafulla Marta Camps ho ha tornat a fer. Camps s'ha proclamat aquest cap de setmana campiona del món d'atletisme en la categoria de 3.000 metres per a veteranes majors de 45 anys, amb un temps final de deu minuts i divuit segons per creuar la línia d'arribada. Es tracta d'un nou títol de prestigi per al palmarès de l'esportista altafullenca, si bé aquesta medalla compta amb un mèrit afegit, ja que Marta Camps no és especialista en aquesta distància.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'atleta ha aconseguit la victòria aquest diumenge, 24 de març, als Campionats del Món d'Atletisme per a Veterans celebrats a Polònia. Marta Camps suma una gran quantitat de podis mundials i europeus en la darrera dècada, la gran majoria dels quals en la prova de 1.500 metres, considerats mitja distància, la seva especialitat. El fet que el nou èxit hagi arribat en una distància diferent de la que està acostumada suposa un valor excepcional a la nova medalla d'or de l'atleta d'Altafulla, una de les més grans ambaixadores de l'esport actual del Baix Gaià.

Fèlix Alonso, alcalde del municipi: «Orgull d'Altafulla!»

Camps, al centre de la imatge, celebra la victòria al podi de la cursa | Fèlix Alonso

 

Les categories d'atletisme per a veterans es reparteixen en grups d'edat —majors de 40, de 45, de 50...— per tal de proposar competicions en igualtat de condicions per als atletes. L'exregidor d'esports del municipi, Guillermo Alonso, ha destacat que Marta Camps era «l'atleta més gran del seu grup d'edat», fet que no ha impedit una còmoda victòria amb set segons de marge respecte a la segona classificada. Alonso ha destacat que, rere la medalla d'or, s'amaguen «onze mesos d'entrenaments».

L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, també ha estat dels primers a reaccionar públicament després de la victòria de Camps. «Passejant l'orgull d'Altafulla!», ha celebrat el batlle. Camps també és pentacampiona de la Cursa de l'1 de maig al municipi, i habitual a l'organització de nombroses proves esportives al municipi del Baix Gaià.

També et pot interessar

"Lliga EBA - Jornada 22: El CBT no falla però el Valls i el Salou cauen durament" "Les reaccions del Nàstic-Málaga (0-1) amb Martín, Noguera i Salva"