Bartolo: «Que Goldar jugui en el centre del camp és senyal que alguna cosa no vam fer bé»

Xavi Bartolo analitza les vuit primeres jornades de lliga i fa autocrítica amb la confecció del centre del camp a l’estiu. Lamenta no tenir clar l’onze i assegura sentir-se fort
Xavi Bartolo al Sempre Nàstic | Joan Alfons López

S’han disputat només vuit jornades de lliga de les 38 que formen el campionat i ja es poden començar a extreure algunes conclusions. Més enllà de l’òbvia de no haver començat la lliga amb bons resultats, el conjunt grana va més enllà. Ho ha fet Xavi Bartolo, tècnic de l’equip, aquest migdia en una entrevista al Sempre Nàstic. El lleidatà ha volgut deixar clar que a l’estiu no es van acabar de fer bé les coses pel que fa a una parcel·la clau del seu sistema: el centre del camp. Bartolo ha assegurat que el fet «que estigui jugant David (Goldar) al centre del camp és senyal que alguna cosa no vam fer bé. Alguna mancança tenim, no hem estat afortunat amb diverses situacions».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El tècnic ha posat tres exemples: «Pedro va començar molt bé però en les últimes jornades no ha estat en condicions i en aquesta pròxima tampoc ho estarà. En el mig del camp teníem mancances. Viti no ha donat el nivell que havia de donar i la lesió de Javi Márquez s’ha anat molt més enllà del que pensàvem». Bartolo no ha amagat des del primer segon que «futbolísticament no estem aconseguint els objectius i bons resultats, no t’esperes que en la jornada 8 només hagis aconseguit una victòria, encara que hagis merescut alguna més». Sobre la dolenta situació a la lliga i la gran diferència de punts entre els grana i la zona de playoff, Bartolo afirma que «no em preocupa la distància respecte al quart o als primers, em preocupa més el tarannà de l’equip i la capacitat de respondre al partit de cada cap de setmana, les distàncies es retallen ràpidament si es guanya».

Sense un onze clar

Bartolo ha anat tocant diferents tecles en aquest inici de temporada però, de moment, el piano no sona com hauria de fer-ho: «No acabo de trobar l’onze ideal que em doni garanties que cada setmana hi hagi un ple convenciment per aconseguir victòries, hauríem de tenir 9 o 10 posicions molt clares». Els tarragonins mostren debilitats en defensa, tot i que darrerament han reduït el nombre de gols rebuts: «Som massa irregulars en algunes posicions i fa que hi hagi una rotació habitual. Encaixem amb massa facilitat, pel poc que ens genera el rival encaixem fàcilment» i «només hem estat capaços de tenir la porteria a zero en una ocasió».

Fort i autocrític

Els dolents resultats han portat a Bartolo a també fer una anàlisi pròpia i aliè del rendiment de totes les peces de l’entitat: «Haurem comès errades, no ens enganyem, però em preocupa la falta de regularitat de molts jugadors, que no són capaços de mostrar el nivell que tenen». Uns dolents resultats que han posat en dubte la seva feina com a entrenador nastiquer. Preguntat per si se sentia qüestionat, el de la Terra Ferma afirma que «no m’he sentit qüestionat en cap moment, em sento jo mateix perquè són un entrenador amb unes expectatives i no s’estan complint, tot es basa en els resultats, independentment que siguis brillant o no, fa que estiguis en una classificació i estiguis més tranquil. Jo em sento fort, el meu cos tècnic i jo ens deixem l’ànima preparant les setmanes, són gent molt qualificada i ho preparen tot moltíssim per arribar el millor possible al partit».

Pots veure i escoltar les altres qüestions que ha tractat Xavi Bartolo en l’entrevista amb el vídeo de la part superior al text.

"⚽ El Reus Genuine es reforça amb sis jugadors de dos centres diferents" "⚽ Espectacle de llums i colors per a la sonada presentació dels equips del CF Vilaseca"