CRÒNICA

El Nàstic guanya al Barça Atlètic i té la segona plaça a tocar

Els grana s'imposen en un duel excel·lent on valen els gols de Godoy i Marc Fernández. El Nàstic depèn d'ell mateix per acabar segon a la lliga i ser un candidat seriós a l'ascens

El Nàstic guanya i envia un missatge d'advertència per als rivals al play-off
El Nàstic guanya i envia un missatge d'advertència per als rivals al play-off | @FCBarcelonaB
18 de maig del 2024
Actualitzat el 10 de juny a la 13:28h

El Nàstic de Tarragona ha guanyat al camp del Barça Atlètic (1-2) en una tarda rodona on els grana han estat superiors al filial blaugrana, han sumat tres punts vitals per acabar la lliga segons i han fet gaudir als més de 1.000 seguidors tarragonins desplaçats a Sant Joan Despí. Els homes dirigits per Dani Vidal depenen d'ells mateixos per ser subcampions i arribar a la promoció d'ascens amb tot de cara per intentar assolir l'ascens. Les dianes d'Alan Godoy al minut 16 i Marc Fernández en el minut 80 deixen en anècdota el gol d'Alarcón en la penúltima jugada d'un matx on el Nàstic, amb més encert, hauria pogut golejar. El duel s'ha convertit en un cop sobre la taula per a un equip que ha demostrat que serà un dels rivals més temuts a la promoció.

Superiors quan calia

El triomf grana a l'Estadi Johan Cruyff és d'aquells que es recordaran durant temps si l'ascens és una realitat el mes vinent. L'equip de Dani Vidal ha saltat a la gespa disposats a demostrar que mereixien ser segons i ho han aconseguit des del primer minut. Una pressió elevada i encertada, una defensa sublim i un atac incisiu han deixat sense reacció a un Barça Atlètic que veia com el Nàstic trobava el premi del gol en el minut 16. Alan Godoy guanyava el duel particular a Mikayil i superava Astralaga pel pal curt.

El Barça volia reaccionar, però tardaria minuts a fer-ho. Abans havia d'evitar el 0-2 en el minut 25 gràcies a una rematada de Concha. Godoy obligava a lluir-se al porter local en el minut 33, però els locals responien amb una rematada a l'escaire de Pau Víctor. Seria un ensurt tot i que el Nàstic mantindria la serietat defensiva, la pressió elevada en totes les línies i una execució brillant de les jugades d'estratègia. Els grana ho estaven fent tot per endur-se els tres punts contra un Barça que no reaccionava.

El Nàstic més sòlid al segon temps

Amb el més complicat fet (avançar-se), calia defensar el botí i intentar fer el 0 a 2. Dani Vidal i el seu equip semblaven escriure el guió d'un matx on no valia res que no fos guanyar. El Barça ha començat a arriscar amb el pas dels minuts i això ha deixat espais en la defensa blaugrana que els tarragonins han aprofitat a la perfecció. Una centrada d'Andy des de la banda dreta trobava el davanter Marc Fernández perquè anotés el segon en el minut 80. Era el premi definitiu per a un equip que s'ha agradat i ha fet vibrar els més de 1.000 seguidors tarragonins presents.

La diana d'Alarcón en el darrer minut d'afegit s'ha convertit en una anècdota per a un Nàstic que acaba la jornada a la segona posició amb 67 punts per davant del Barça pel goal-average particular. Dissabte vinent a les 19.00 hores s'abaixarà el teló de la fase regular amb la visita del Rayo Majadahona, ja descendit, al Nou Estadi Costa Daurada. Els de Dani Vidal depenen d'ells mateixos per acabar com a subcampions. Guanyar donarà el Nàstic la posició de 'pole' per al play-off d'ascens: es tindrà sempre el partit de tornada a casa i si hi hagués empat al final de la pròrroga, l'ascens seria grana.

FITXA TÈCNICA
Barça Atlètic

Astralaga, Martín, Casadó, Moha, Mikayil, Pocho (Alarcón 75'), Pau Víctor, Unai, Pelayo (Cuéllar 85'), Prim (Dani 75') i Guiu (Olmedo 85')
Gimnàstic
Varo, Pol, Trigueros, Nacho, Oriol, Sanz, Gorostidi (Montalvo 75'), Jardí (M. Fernández 61'), Concha (Andy 46'), Godoy (Santamaría 89') i P. Fernández (Borja 61')
Gols
0-1 / Godoy (16')
0-2 / Fernández (80')
1-2 / Alarcón (95')
Targetes grogues
Per al local Pelayo i per als visitants Sanz, P. Fernández, Nacho, Gorostidi, Montalvo i Varo