El Nàstic provarà el VAR en el partit contra l'Espanyol

La voluntat de la Lliga és que tots els equips de Primera provin aquesta tecnologia que s'instaura a la categoria aquesta temporada
El Nàstic-Espanyol comptarà amb el VAR | FIFA

 

El VAR –sistema de videoarbitratge– aterra a la Lliga espanyola aquesta temporada, concretament a la Primera divisió i, en la següent campanya, ho farà en la divisió de plata estatal. Així doncs, la Lliga, per tal que tots els equips que l'utilitzaran aquest any es vagin adaptant, l'utilitzaran en diversos partits de pretemporada com serà el del Nàstic contra l'Espanyol, el pròxim 8 d'agost al Nou Estadi.

La Lliga provarà el VAR en partits de pretemporada

Amb la voluntat que tots els equips de la màxima categoria del futbol espanyol es familiaritzin amb el sistema, la Lliga provarà el sistema de videoarbitratge en partits de pretemporada i, així, aquests arribaran a la competició amb una certa experiència amb el VAR.

Durant la temporada 2018-19 el VAR estarà present a la Primera divisió i, en el cas de Segona ho farà a partir de la campanya vinent i gaudiran d'un sistema de videoarbitratge que permetrà rearbitrar aquelles jugades polèmiques o dubtoses i, que en aquest Mundial de Rússia, ha obtingut bons resultats.

Així doncs, tot i no s'utilitzi fins a la temporada 2019-20, el Gimnàstic de Tarragona podrà gaudir d'una prova amb el VAR en el seu partit contra l'Espanyol el 8 d'agost al Nou Estadi i, així, s'anirà adaptant a aquest sistema de videoarbitratge, el qual utilitzarà la següent campanya.

El VAR, a més, compta amb un Centre de Vídeo Operacions anomenat VOR, el qual estarà ubicat a la Ciutat de Futbol de Las Rozas, a Madrid. Des d'allà es revisaran aquelles jugades dubtoses que hi hagin en els partits i que puguin ser rearbitrades.

L'equip de treball que hi haurà al VOR estarà format per l'exàrbitre internacional Carlos Velasco Carballo, el qual serà el Director del projecte i Instructor arbitral; Sergio Sánchez Castañer que serà el Director tecnològic i de televisió; i l'exàrbitre Carlos Clos Gómez que s'encarregarà de la instrucció arbitral.

"Javi Jiménez, primer lesionat de la pretemporada del Nàstic" "Manu del Moral, quart fitxatge del Nàstic"