Núria Castan posa amb la taula de snowboard

La reusenca Núria Castan debutarà en la màxima categoria mundial del Freeride

La reusenca serà la primera esportista estatal de la història que formarà part del Freeride World Tour, la categoria d’elit d’aquesta categoria d’snowboard

Núria Castan no té sostre i segueix fent passes de gegant en la seva curta carrera. L’esportista reusenca de 22 anys debutarà la setmana vinent en el Freeride World Tour, màxima categoria d’aquesta categoria dins de l’snowboard en la prova que se celebrarà a la localitat japonesa d'Hakuba entre els dies 18 i 25 de gener. Castan, que practica aquesta modalitat de snowboard fora de pista en l’entorn més natural possible, acumula més de tretze anys sobre la taula i viurà aquest 2020 l’experiència més exigent dins del món competitiu del seu recorregut en aquest esport. Serà la primera espanyola que ho farà, escrivint el seu nom amb lletres daurades dins de la història d’aquesta pràctica a l’Estat.

Objectiu: la permanència

Al Freeride World Tour (FWT) només hi accedeixen les sis millors del món, factor que ha aconseguit un any abans del previst per la lesió de l’austríaca Manuela Mandl. Castan, que la passada temporada 2019 va ser la segona classificada del grup d’Europa i Oceania amb 5.300 punts, només per darrere de l’australiana Michaela Davis-Meehan, fa el salt a la màxima categoria on competirà al costat de la russa Anna Orlova, l’estadounidenca Erika Vikander, la francesa Marion Haerty i la canadenca Michelle Locke. L’objectiu de la reusenca per al 2020 serà, sense dubte, intentar segellar la permanència a la FWT, fet que aconseguirà si no queda entre les dues darreres en el rànquing final, places que l’obligarien a tornar a la Freeride World Qualifier, competició que ha viscut els darrers quatre anys.

Núria Castan, en acció
Imatge d'un dels espectaculars descensos de Castan | Facebook Núria Castan

Castan compta actualment amb un equip tècnic al seu costat format per Albert Carbonell com a osteòpata i massatgista, Narcis Vila com a director d'All Radical Mountains i tècnic esportiu superior de snowboard, Robert Rodríguez com a preparador físic i Carles López com a quiromassatgista. La reusenca ja va ser la ‘rider’ espanyola més jove en guanyar una prova en la màxima categoria del Freeride World Qualifier amb només 20 anys. Els resultats aconseguits i la seva gran projecció fa que Castan compti amb el suport de diferents patrocinadors com Head, WearColour, Cerler-Aramón i Mammut, a més de López Archs, Osteo Benas, Lugares de Nieve, l’Ajuntament D'Almoster i NurFour.

Calendari del FWT 2020

Primera prova: Hakuba (Japó) entre el 18 i el 25 de gener

Segona prova: Kicking Horse (Canadà) entre el 6 i el 12 de febrer

Tercera prova: Ordino Arcalis (Andorra) entre el 28 de febrer i el 4 de març

Quarta prova: Fieberbunn (Àustria) entre el 7 i el 13 de març

Cinquena prova: Verbier (Suïssa) entre el 28 de març i el 5 d’abril