Onolfo accepta tard l'oferta de Penya i el grup inversor reusenc resta a l'espera

Onolfo afirma a Twitter que ha signat la seva part de l'acord que suposarà vendre un paquet majoritari de les accions del CF Reus al grup empresarial reusenc que lidera David Peña
Clifton Onolfo a les instal·lacions del camp de futbol de La Floresta | Joan Alfons López

Es presenten hores molt mogudes per a l'actualitat del CF Reus Deportiu aquest dimecres. Aquest matí està prevista una reunió entre l'administrador David López, el propietari Clifton Onolfo, l'advocat Daniel Infante i el jutge mercantil César Suárez on es presentaran les novetats de la situació d'un CF Reus que segueix vivint una muntanya russa. Si divendres tot es trobava coll avall amb visita al notari inclosa per firmar-ho tot i faltar d'un document i dilluns es va escenificar públicament el divorci entre Clifton Onolfo i David Peña que ho ensorrava tot, en les últimes hores el mateix nord-americà ha assegurat en el seu compte personal de Twitter que ha acceptat i signat l'oferta de Peña, tot i que segueix dubtant de la seva credibilitat: «Avui (ahir dimarts) he signat la meva part de l'acord al qual vam arribar. Demà (avui) l'administrador és aquí. Ara veurem si el grup de Peña té els diners. 900.000 euros». Malauradament sembla haver fet tard.

El despatx de David Peña, Peña i Nofuentes Advocats, ha anunciat en el seu compte de Twitter que «els acords havien de signar-se màxim el 31 d'agost de 2019». A més, el mateix Peña ha assegurat a aquest mitjà que «l'ordenament jurídic i en concret la Llei de Societats de Capital no permet que una part vagi al Notari un dia, i citi l'altra part un altra dia. La compravenda ha de ser en unitat d´acte, i al ser una SAD la normativa exigeix autorització prèvia del Consejo Superior de Deportes». Per tant, tot i que el nord-americà ara estigui disposat a vendre, aquesta oferta de Penya que ha signat Onolfo caducava el passat dissabte. Un dels motius pels quals Onolfo era reticent a l'operació abans és, com us explicava TarragonaDigital.com en les darreres hores, per sentir-se traït pel lletrat de Peña i Nofuentes Advocats i perquè no tenia informació concreta de qui formava el grup inversor local. L'empresari nord-americà no volia fer l'operació perquè, en cas de no tractar-se d'una operació transparent i sorgissin problemes posteriors, Onolfo podria perdre la llicència de banquer i sortiria malparat a nivell individual.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Els detalls econòmics

Tal com us va explicar TarragonaDigital.com, la proposta del grup d'empresaris locals que lidera David Peña formulada divendres estava formada per una xifra aproximada al milió d'euros (entre 900.000 i 1.000.000, depenent de les fonts consultades). 221.000 serien d'injecció immediata per pagar els deutes amb els jugadors del CF Reus B Cambrils, 250.000 per als crèdits contra la massa (deutes generats des de la declaració del concurs) i uns 500.000 per a generar un pressupost per al club de cara a la campanya 2019-2020. Tot i que el document signat ahir per Onolfo ja no té validesa, Peña explicava a aquest mitjà dilluns 2 de setembre que el grup d'inversors local seguia a l'espera dels esdeveniments.

Aquesta injecció de diners seria a canvi d'un paquet d'accions d'un 70% (segons l'entorn d'Onolfo), fet que provocaria un canvi de mans de la propietat del club i aquest passaria al grup d'empresaris local. Aquest acord, segons el que hi figurava divendres, també inclouria que el grup Global Cities mantindria tots els projectes immobiliaris de l'estadi i hi hauria una futura divisió dels guanys legals, a més de reservar-se el dret a proporcionar capital econòmic si el club puja a Segona Divisió B i Segona Divisió A.

Caldrà esperar al CSD

Si l'acord acaba sent validat per totes les parts, caldrà passar novament pel Consejo Superior de Deportes. De la mateixa manera que es va fer durant el mes de gener, el CSD haurà de validar la compravenda que es pot produir en les pròximes hores dins de l'accionariat del CF Reus Deportiu. Cal recordar que tota persona física o jurídica que pretengui adquirir un 25% o més de les accions d'una Societat Anònima Esportiva, haurà d'obtenir l'autorització prèvia de l'estament del govern central. En el cas que es va produir a finals de gener amb el traspàs de les accions de Joan Oliver a Global Cities, la decisió es va prendre en quelcom més d'una setmana.

Façana del Consejo Superior de Deportes | CSD

Crítica de la FCF

Durant la jornada d'ahir es va dur a terme la presentació de la temporada 2019-2020 a la seu de la Federació Catalana de Futbol. En aquesta reunió, el CF Reus hi va ser present mitjançant el president Joan Soteras. FutbolCatalunya.com ha recollit les declaracions del màxim mandatari federatiu català, qui va assegurar que el cas roig-i-negre està arribant a límits insospitats: «Jo no vull parlar de vergonya però el cas està passant de mida. Anem de solució a no-solució i la Federació ha fet i fa tot el possible per a trobar una sortida fregant situacions difícils.

Semblava que tot ho tenien solucionat i ara sembla que no», diu un Soteras que va rebre constància divendres el compromís al 100% del CF Reus de pagar abans que es produís el divorci entre Onolfo i Peña. El màxim mandatari va deixar clar que «si fossin solidaris (CF Reus), haurien de dir alguna cosa perquè estan produint danys col·laterals a tercers; l'FCF no pot decidir res. Tot el que se li va demanar al Reus ho ha presentat i ara l'única cosa que han de fer és pagar els 221.000 euros pels deutes del filial; això és el primer i, si no és així, l'RFEF no li aixecarà el veto ni tramitaran fitxa. Si no espavilen, seran exclosos de la competició».

Agilitat als despatxos

Una expulsió que es produirà si en el partit de la segona jornada contra el Vilafranca previst per diumenge a les 12.00 hores, els ganxets no tenen tramitades, com a mínim, set fitxes. Segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, la Real Federación Española de Fútbol ja ha comunicat a la FCF que un cop es faci l'ingrés de 221.000 euros, aquell mateix dia reunirà la Comissió Mixta encarregada del cas i emetrà ràpidament la resolució per donar llum verda a la tramitació de fitxes als reusencs.

Per tant, si el CF Reus veu com avui es tanca l'acord entre Peña i Onolfo, haurà d'ingressar com més aviat millor els diners directament al Banc d'Espanya directament al compte de la federació per rebre ràpidament el certificat, enviar-ho a Barcelona i de Barcelona a Madrid per agilitzar els tràmits.

O els reusencs solucionen la crítica situació en les pròximes hores o l'Estadi Municipal no veurà futbol de Tercera | Laia Solanellas

Quan el CF Reus rebi el vistiplau per inscriure, començarà una nova cursa que acabarà dissabte a les 12.00 hores, 24 hores abans a la disputa del teòric matx contra el Vilafranca. És aleshores quan finalitzarà el termini per inscriure jugadors que puguin competir en el següent encontre. Per realitzar les inscripcions, els roig-i-negres ho podran fer ells mateixos mitjançant l'intranet, l'aplicació de la federació per a què els clubs puguin realitzar tràmits de forma directa.

Tot i que és possible realitzar tota la burocràcia de forma ràpida, són uns processos difícils i delicats on caldrà aportar revisions mèdiques vigents, pagaments a la Mútua i altres papers com els procedents d'altres federacions autonòmiques si el futbolista no ha competit abans al futbol català o el CTI (certificat de transferència internacional) si el jugador és estranger.

Jornada clau però, ni de bon tros, la darrera d'un CF Reus que lluita contra corrent abans que els darrers granets de sorra esgotin el temps del rellotge.

"Sergi Parés, protagonista del Sempre Nàstic. Vols fer-li alguna pregunta? Deixa'ns-la!" "🏀 ⚫TRÀGIC: Mor massa jove Núria Cestero, directiva del Club Bàsquet Tarragona"