Clifton Onolfo: «Els seguidors ens estan ajudant a seguir amb el projecte»

El president i CEO del CF Reus torna a deixar clar que la seva intenció és seguir al club per intentar tornar al futbol professional tan aviat com es pugui
Clifton Onolfo, nou president i CEO del CF Reus, davant dels seguidors ganxets | Laia Solanellas

 

Nou missatge de tranquil·litat i confiança per als seguidors del CF Reus Deportiu de cara al projecte nord-americà que acaba d’aterrar a la capital del Baix Camp. Clifton Onolfo, en una entrevista a Canal Reus, ha insistit en el fet que acaben d’iniciar un projecte a mitjà o llarg termini que no pensen deixar enrere encara que LaLiga hagi expulsat el club del futbol professional i no li permeti ascendir durant les pròximes tres temporades: «Els aficionats i la ciutat ens estan ajudant molt a seguir amb el projecte, lluitarem per ells per tornar al club al futbol professional. Em sento part de la comunitat, és un dels motius pels quals vull seguir endavant», ha assegurat Onolfo.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Un projecte a mig-llarg termini

Clifton Onolfo, ja legalment president i CEO del CF Reus Deportiu, ha explicat les pinzellades més grans dels seus objectius a la capital del Baix Camp: «Volem proveir a Reus d’un estadi acceptable que pugui acollir futbol professional, estem molt agraïts als treballadors del club i pas a pas intentem entendre i mostrar allò que volem fer a curt i llarg termini».

 

I és que no només Russell Platt i Clifton Onolfo, mitjançant el grup empresarial US Real Estate Investment, han comprat el CF Reus per temes esportius. També veuen futur en el negoci local: «La idea és crear un projecte d’entre uns 30 i uns 50 milions d’euros al voltant de l’Estadi. És important per això que es pugui tenir un equip de futbol competint a nivell professional. De moment només podrem fer concerts», ha bromejat Onolfo. L’empresari nord-americà ha destacat que «tenim altres projectes més grans als Estats Units, un d’ells és un complex esportiu de 300 milions de dòlars».

 

A l’espera de parlar amb Tebas

El CF Reus segueix a l’espera de poder reunir-se amb Javier Tebas, president de LaLiga. Les peticions ganxetes han caigut, de moment, en sac trencat: «Tebas té una posició molt seriosa, està al càrrec d’una de les lligues més importants del món. Crec que Tebas ha près la decisió correcta amb el CF Reus, aquest club ha fet activitats una mica tèrboles amb els antics propietaris i li agradaria castigar els antics amos». Onolfo ha anat més enllà i ha afirmat que «esperem que poguem apel·lar per a què el CF Reus tingui un futur», ha assegurat deixant clar que l’entitat buscarà una rebaixa de la sanció.

 

Pel que fa a les converses amb la Federació, la situació ha estat totalment la contrària: «Vam tenir una reunió amb la RFEF la setmana passada, tot i que ells estan més pendents del futbol base i del filial. Hem tingut un bon ‘feedback’ però en l’àmbit dels jugadors professionals, estem en mans de LaLiga».

 

Sobre Oliver

La figura de Joan Oliver ha estat una de les qüestions tractades en l'entrevista a Canal Reus. Onolfo ha estat qüestionat per l’empresari barceloní: «Ha comès molts errors en la seva trajectòria al club, el nostre objectiu ara és investigar amb els jutges els deutes que estan pendents», fet que provocarà els primers moviments interns: «A finals d’aquesta setmana podrem prendre una decisió per seguir endavant, identificant els treballadors que són importants i que necessitarem per tirar endavant».

 

Onolfo, que lamenta haver perdut els futbolistes professionals de l’equip perquè ells van ser «l’eina bàsica del club» quan es van decidir a fer la compra, ha parlat de les figures de Xavi Bartolo i Sergi Parés: «El meu germà Curt (Onalfo) s’encarrega de les decisions del futbol, li deixarem a ell decidir però en Xavi i en Sergi són grans professionals que tenen ofertes d’altres clubs i esperarem poder tenir una sanció una mica més curta per poder retenir-los».

 

D’aquesta manera, el nou president Clifton Onolfo segueix detallant els primers passos d’un projecte que, després de rebre el primer i duríssim cop esportiu, ha de preparar el terreny per a què aquest pugui tornar com més aviat possible al futbol professional.