Òscar Cadiach buscarà el quinzè cim més alt del món: el Gyachung Kang

Cadiach buscarà obrir una nova ruta intentant fer cim al Gyachung Kang (7.952m), el quinzè pic més alt del planeta. L’expedició començarà la segona meitat d’abril
Òscar Cadiach buscarà coronar el quinzè cim més alt del planeta | Tarragona Ràdio

 

Òscar Cadiach vol més. L’alpinista tarragoní de 66 anys vol esborrar de la llista d’assumptes pendents la quinzena muntanya més alta del planeta: el Gyachung Kang. Després de coronar el Broad Peak a la primavera del 2017, aconseguint així ser el primer alpinista català en aconseguir els catorze vuit mils sense oxigen addicional, Cadiach vol completar la llista de pics amb el quinzè cim més elevat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Creant una nova ruta en el Gyachung Kang

El Gyachung Kang es troba en el Mahalangur Himal, una subdivisió de la serralada de l’Himàlaia, i és el pic més alt entre el Cho Oyu (8.201 metres) i l’Everest (8.848 metres). Es troba geogràficament situat en la frontera entre Nepal i la Xina i es tracta d’una muntanya molt poc escalada. S’ha coronat en comptades ocasions, sent la primera el 10 d’abril del 1964 quan els japonesos Kato, Sakaizawa i Phutar aconseguien coronar-lo.

 

La peculiaritat de Cadiach és que el tarragoní vol fer cim obrint una nova ruta, fet que l’obligarà a afrontar el repte i l’ascensió sense pressa i decidint la ruta en funció d’allò que es trobi. Per convertir el cim en una realitat, Cadiach comptarà amb la companyia del basc Jonatan Garcia. Nascut a Barakaldo, ja ha aconseguit embutxacar-se dos vuit mils (l’Annapurna i el Manaslu). No serà el primer cop que formi equip amb un Òscar Cadiach que també disposarà d’un segon equip de cordada que encara no s’ha revelat. Es preveu que l’expedició comenci amb el viatge cap al Tibet en la segona quinzena del mes d’abril.

 

El tarragoní explicava en una entrevista al programa ‘Pont de Mahoma’ a Tarragona Ràdio que el Gyachung Kang «està eclipsat per l’Everest, ja havia posat la mirada en fer-lo abans. Quan deia de fer el 14+1, el Gyachung Kang és el +1. Ara m’he calmat i la Vía Làctea la deixem per a les pròximes generacions».