La plantilla del CF Reus demana la suspensió del partit a Málaga

L’AFE emet un comunicat on assegura que la plantilla del CF Reus demana la suspensió del partit a La Rosaleda

El serial del CF Reus Deportiu sembla viure un capítol molt mogut en les últimes hores. Si dijous era LaLiga, estament dirigit per Javier Tebas, aquell qui presentava una sol·licitud per ajornar els dos pròxims partits del conjunt ganxet al Jutge de Disciplina Social, ara és l’Associació de Futbolistes Espanyols qui davant la negativa judicial a suspendre els encontres davant el Málaga i el Numancia diu la seva. El sindicat de futbolistes ha emès un comunicat fa uns minuts on carrega contra la decisió adoptada aquest matí de mantenir la disputa dels partits i radicalitza la seva postura agafada de la mà de la plantilla roig-i-negra.

 

La plantilla es planta

Els futbolistes del CF Reus Deportiu s’han aliat encara més amb l’AFE i han sol·licitat a la Reial Federació Espanyola de Futbol la suspensió del partit de diumenge a les 20.00 hores a La Rosaleda de Màlaga aferrant-se a l’article 239 del Reglament General de la RFEF. Aquest article, dins del capítol IV ‘La suspensió dels partits’ afirma en els seus punts que no podrà autoritzar-se la suspensió o l’ajornament d’un partit a una data que suposi l’alteració de l’ordre del calendari a no ser que hi hagi causes de força major acreditades.

 

El capità, Jesús Olmo, ha encapçalat la roda de premsa de la plantilla del CF Reus
El capità, Jesús Olmo entrant a la sala de premsa amb Gonzalo de Medinilla (AFE) a la dreta de la imatge | Laia Solanellas

L’AFE deixa clar en el seu escrit que ja ha denunciat amb anterioritat la precarietat en la qual es troba el CF Reus després de disposar únicament de dotze futbolistes amb fitxa del primer equip, xifra que es reduirà pròximament a deu si Olmo i Querol veuen acceptat el seu procediment abreujat el pròxim dimarts 8 de gener. El punt on agafa força la petició de l’AFE i de la plantilla del CF Reus es troba en la part 3 de l’article 239 que assegura que sí es considerarà una causa de força major el fet que, per causes imprevisibles, siguin baixa un número de futbolistes que redueixi la plantilla a menys d’onze. Actualment el CF Reus té dotze jugadors per viatjar a Málaga, tot i que alguns com Àlex Carbonell arrosseguen molèsties i podrien ser baixa. Així i tot, el planter encara estaria format per onze integrants i, de cap de les maneres, seria una circumstància imprevisible.

El vestidor roig-i-negre coneixia aquest matí la decisió del Jutge de Disciplina Social de LaLiga de disputar el partit, notícia que no ha caigut bé als jugadors. Alguns defensaven la postura perquè consideren que no estan aptes per a competir i únicament asseguren demanar temps per intentar trobar una solució. No volen sortir a competir en clara inferioritat i només demanen poder jugar els dos pròxims encontres en un altre moment del calendari on, en el millor dels casos, una possible solució total a l’actual situació ganxeta sigui una realitat.

No serà fins demà quan finalment hi hagi una acció final per a la plantilla. Està previst que l’equip s’exerciti al matí a les instal·lacions de l’Estadi Municipal i a la tarda doni inici al viatge que els ha de portar a Málaga, un desplaçament totalment programat i tancat des de fa hores.