Sergi Roberto, el Reus Deportiu i el Nàstic, primeres reaccions de l'esport a la sentència del procés

L’entitat del Baix Camp trenca el silenci esportiu del territori després de la sentència del procés. Sergi Roberto es pronuncia. Els principals clubs del Camp de Tarragona guarden silenci
Sergi Roberto | Joan Alfons López

 

La sentència del procés anunciada aquest matí està aixecant les reaccions polítiques i socials esperades. Centenars d’entitats de tot tipus d’arreu del país estan posicionant-se i dient la seva després dels castics de presó dictats pel Tribunal Suprem per als presos polítics. Com a nuclis importants de la societat, els clubs i les institucions esportives de Catalunya estan manifestant-se al respecte. Entitats com el FC Barcelona, el RCD Espanyol o la Federació Catalana de Futbol i de Bàsquet són alguns que ja han emès un comunicat oficial deixant clara la seva postura.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Ara bé, dins de l’esport del Camp de Tarragona la reacció està sent força tímida. Únicament el Reus Deportiu que presideix Mònica Balsells ha emès un comunicat vora les 13.00 hores. En el text difós mitjançant les xarxes socials, els roig-i-negres deixen clar que «no veiem en aquesta sentència ni l’honestedat, ni la justícia, ni el respecte pròpies d’institucions judicials i democràtiques», missatge acompanyat de «tot el suport, escalf i solidaritat als presos polítics i les seves famílies». La resta dels clubs més mediàtics de casa nostra no s’han posicionat al respecte. Sí que ho ha fet un esportista de referència com Sergi Roberto, qui ha donat tot el seu suport i solidaritat difonent el missatge del FC Barcelona.

 

El Nàstic diu la seva

El conjunt grana s'ha posicionat passats uns minuts de les 14.00 hores. L'entitat grana ha transmès en un breu comunicat que desitja que els responsables polítics «liderin un procés de diàleg i negociació per resoldre aquest conflicte». L'entitat nastiquera ha evitat fer us de les paraules presos polítics en qualsevol dels seus ordres i ha mostrat «el màxim suport i solidaritat a les famílies dels que són privats de la seva llibertat».

 

El CBT i el Valls també

Passades les 15.00 hores, el Club Bàsquet Valls i el Club Bàsquet Tarragona han emès el seu comunicat. El CBT ho ha fet breument demanant diàleg mentre que el Valls ha estat el més contundent de les entitats del Camp de Tarragona. Els de l'Alt Camp demanen un diàleg que s'ha de produir «previ a l'alliberament immediat de les preses i presos polítics condemnats per haver defensat la democràcia i les urnes». També mostren suport «als presos i les preses i molt especialment a les seves famílies en aquest moment que és tan greu com injust», a més de tenir un record per «les persones que es troben exiliades i llunyd e les seves llars».

 

 

 

Façana de les instal·lacions del Reus Deportiu | Joan Alfons López

 

Comunicat del Reus Deportiu

Després de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials catalans el Reus Deportiu, com a entitat centenària esportiva i també social a Catalunya, vol expressar el següent:

 

Com a club esportiu estem més que acostumats a la confrontació. Es podria dir que la confrontació és un dels nostres principals motors, ja sigui contra altres equips i rivals o contra un mateix en l’esperit de superació personal en la pràctica de l’esport. Des del Reus Deportiu sempre hem defensat que aquesta confrontació sigui el més honesta, justa i respectuosa possible.

 

Avui no veiem en aquesta sentència ni l’honestedat, ni la justícia, ni el respecte pròpies d’institucions judicials i democràtiques. És per això que volem instar tots els representants polítics a resoldre dins aquests valors una situació que ens empobreix com a societat.

 

Finalment, i sent conscients de la més que probable pluralitat d’opinions dels seus socis i sòcies respecte la sentència del Tribunal Suprem d’aquest dilluns 14 d’octubre, vol expressar tot el suport, escalf i solidaritat als presos polítics i les seves famílies.

 

 

Comunicat del Gimnàstic

Després de conèixer la Sentència del Tribunal Suprem en relació al ‘Procés’, el Gimnàstic de Tarragona manifesta:

 

L’entitat grana és un club poliesportiu que uneix a tots els seus socis i aficionats pel seu sentiment a un escut que representa els valors de l’esport i la pràctica d’aquests, independentment de la seva ideologia.

 

La resolució del conflicte que viu el nostre territori passa, exclusivament, pel diàleg polític. L’entitat grana demana a tots els responsables polítics que liderin un procés de diàleg i negociació per resoldre aquest conflicte el més aviat possible. El Gimnàstic de Tarragona expressa el màxim suport i solidaritat a les famílies dels que són privats de la seva llibertat.

 

 

Més notícies de la categoria Esports