El CF Reus només ha pagat els futbolistes que van denunciar, excepte a Tito

El CF Reus ja està al dia amb els jugadors que van poder denunciar, tot i que Tito encara no ha rebut l'ingrés. Els altres set que no van denunciar, el cos tècnic i els treballadors del club encara esperen
Jesús Olmo, juntament amb els capitans i la resta de la plantilla, divendres passat anunciant les denúncies | Laia Solanellas

 

El CF Reus Deportiu segueix fent petits passos endavant per solucionar la crisis econòmica que travessa l’entitat i que l’ha portat a fregar la retirada de la competició. Avui dimecres al matí, a punt de fer-se quatre dies des que l’entitat va anunciar la continuïtat de l’equip a Segona Divisió amb el pagament de les nòmines, la solució encara no és total perquè només una part de la plantilla ha vist saldats els deutes corresponents a les tres últimes nòmines (setembre, octubre i novembre).

 

Només onze jugadors han cobrat

El CF Reus només ha pagat les mensualitats pendents a onze dels dotze futbolistes que van poder presentar denúncia a l’entitat amb el suport de l’Asociación de Futbolistas Españoles (AFE). L'únic que no ha rebut l'ingrés tot i haver denunciat és el cas del migcampista Tito. Cal recordar que la plantilla de jugadors del primer equip la formen dinou futbolistes, entre els quals es troben aquells que no van poder ser inscrits: Tito, Yoda i Vitor. Com ja va anunciar AFE el passat 5 de desembre, només podien presentar denúncia per demanar l’extinció del contracte un total de dotze integrants del primer equip. Aquests ho van fer i, per evitar la rescissió unilateral del vincle professional, el club només ha pagat a aquests jugadors per evitar la fuga.

 

A hores d’ara, amb el cas de Tito a banda, encara queden set jugadors del primer equip que no han vist un euro dels diners que el club els hi deu. Als futbolistes que encara no han cobrat, cal afegir tot el cos tècnic al complet, el futbol base i tot el planter de treballadors de l’entitat. Tot i que a hores d’ara hi ha la sensació interna que, dades en mà, es tracta d’una solució per sortir del pas i evitar que tot el projecte s’enfonsés, es té la confiança que els pagaments arribaran i s’entèn que la prioritat eren els futbolistes que van presentar la denúncia.

 

Les explicacions oficials dins del club encara brillen per la seva absència | Joan Alfons López

 

Encara sense explicacions

Unes 86 hores hauran passat entre el final del partit davant el Córdoba i el retorn del CF Reus a la feina aquest dimecres al matí després de dues jornades de descans. 86 hores on cap integrant del primer equip, cap membre del cos tècnic i cap treballador del club han rebut cap mena d’explicació de com es troba el club i per on passa la solució que ha d’aportar la injecció econòmica necessària per tornar el club a la màxima de les normalitats possibles.

 

Tot i que CF Reus va anunciar dissabte al migdia que ja s’estava efectuant el pagament als jugadors del primer equip i que s’assegurava la continuïtat del club a Segona, també es va afirmar que el procés es completaria en les pròximes hores i s’ha tardat quasi quatre dies. L’absència d’explicacions o d’una reunió entre el vessant directiu del club i els esportistes no fa una altra cosa que afeblir unes ja tocades relacions internes que costarà de restaurar de cara al futur més immediat d’un club que ha de lluitar per la permanència a la categoria. A hores d’ara no hi ha explicacions ni tampoc cap reunió prevista on oferir llum a la part afectada.

 

Cal recordar que Xavi Bartolo, entrenador de l’equip, demanava dissabte després del partit la transparència que el club no ha tingut mai des de l’arribada de Joan Oliver el setembre del 2013. Tot i que encara ningú s’ha pronunciat, la solució passarà per un tercer empresari que, gràcies a la intermediació del portuguès Jorge Mendes, aportarà la injecció de diners necessària per evitar el desastre majúscul a can CF Reus. Una arribada que provocarà la sortida d’Oliver d’una entitat on tenia molt complicada la seva continuïtat després de tots els esdeveniments viscuts.