El Reus Deportiu Miró torna a la feina: «Volem ser més detallistes», afirma Jordi Garcia

El conjunt roig-i-negre comença la pretemporada amb una primera sessió d’entrenament on s’estrena Pablo Najera com a reusenc. Jordi Garcia, content amb el nivell dels jugadors
Foto de família del Reus Deportiu 2019-2020 en el primer entrenament de la temporada | Joan Alfons López

El Reus Deportiu Miró ha tornat a la feina després de setmanes d’inactivitat i ja està posant els fonaments de la campanya 2019-2020. El conjunt dirigit per Jordi Garcia ha encetat avui la pretemporada amb el primer entrenament on la principal cara nova ha estat la de Pablo Najera, exjugador del CE Vendrell. Durant més d’una hora, l’equip ganxet ha realitzat la primera sessió a les instal·lacions del Palau d’Esports per, un cop finalitzada, realitzar la fotografia de família amb una plantilla teòricament tancada.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Jordi Garcia, content amb el primer entrenament

Després de la sessió matinal d’exercicis, l’entrenador Jordi Garcia ha fet balanç de les primeres sensacions del Reus Deportiu Miró 2019-2020. Els jugadors roig-i-negres van rebre instruccions de mantenir una rutina d’exercicis per part del club durant l’estiu i aquests han complert amb nota, segons Garcia: «Hem fet un molt bon treball en la prèvia de la pretemporada, els jugadors han vingut en molt bones condicions. El primer dia costa agafar el fil i trobar el lloc però estic molt content».

No hi ha cap mena de dubte que el Reus Deportiu Miró ha patit un dia u de pretemporada molt més tranquil respecte al de fa dotze mesos. Aleshores, els reusencs es van veure obligats a reestructurar el projecte davant la sortida d’Albert Casanovas, Raül Marín i Marc Torra. Ara, un any després, només s’ha patit la baixa de Cristian Rodríguez i s’ha substituït únicament per la figura de Pablo Najera: «Ha estat un estiu tranquil però sempre amb el neguit de si podia passar alguna cosa. Tenim molta feina feta, no comencem de zero. Volem que Najera s’adapti ràpidament, Pablo Del Rio i Ferran Giménez també, tot i que porta un i dos anys entrenant amb nosaltres, respectivament. Volem tenir la plantilla més llarga possible amb ells tres».

Millorar d’una base ja consolidada

El Reus Deportiu Miró podrà treballar durant aquest estiu aspectes que no va poder practicar l’any passat. I Jordi Garcia ho deixa clar: «Volem aprofitar la feina realitzada la temporada passada, molta i molt bona. Volem ser més detallistes, donar-li una volta al sistema defensiu i ofensiu. Volem treballar des del detall. El model de joc de l’any passat és molt bo i ens va anar molt bé però volem portar-lo a l’excel·lència». L’única cara nova d’aquesta temporada és Pablo Najera. L’exjugador del Vendrell és, segons Garcia, «un jugador diferent del Cristian, era més interior. El Pablo aporta desequilibri, és molt alt i amb molta capacitat física, té visió de joc i hem d’intentar que també sigui resolutiu. Està bé passar la pilota però també ha de ser golejador».

Pablo Najera ja s'ha estrenat com a jugador del Reus Deportiu | Joan Alfons López

Pel que fa al renovat sistema de competició amb el retorn del playoff pel títol, el tècnic roig-i-negre ha volgut deixar clar que «és un canvi cap a bo, el final de temporada estarà viu». Això sí, la crítica ha estat present: «El Barça segueix sent el màxim favorit i quan jugues un playoff a tants partits, aquestes plantilles tenen més avantatge», tot i que el sistema «beneficiarà equips com el Noia, el Liceo, nosaltres, Lleida, Caldes, Igualada, etc. Tots aquells que tenim opcions de guanyar a qualsevol en un partit. Serà més emocionant».

Sense por a parlar de títols

Com era d’esperar, l’entrenador del Reus Deportiu Miró ha parlat sense pors dels títols als quals aspira l’equip durant aquesta temporada. Després del conjunt que va guanyar la Lliga Europea la campanya 2016-2017, el conjunt ganxet no ha pogut guanyar cap gran títol i buscarà enguany, com en els darrers dos anys, sumar algunes de les copes en joc: «Hem de ser conscients de l’escut que portem, estem obligats a lluitar per tots els títols totes les temporades. L’any passat veníem de tenir un gran equip campió d’Europa, vam ser molt competitius i vam lluitar el màxim possible. Enguany farem el mateix amb treball ja fet, no m’espanta parlar de títols».

Jordi Garcia durant la primera compareixença de premsa de la temporada | Joan Alfons López

I per aconseguir tots els reptes possibles, el conjunt roig-i-negre disposa d’una plantilla de set jugadors sèniors amb la presència de Ferran Giménez i Pablo Del Río. Així i tot, no es pot estar al marge del mercat de jugadors: «El Reus, com a club gran que és, sempre ha d’estar atent al mercat. Estic molt satisfet amb la plantilla que tinc. Najera ja és una realitat, Giménez i Del Rio són una aposta com a club i com a entrenador, l’objectiu és tenir una plantilla de nou sèniors, no set. Volem que tinguin les oportunitats corresponents si se les guanyen». La plantilla gaudirà d’una setmana plena d’entrenaments i no s’estrenarà fins dimecres 21 d’agost rebent la visita del Calafell al Palau d’Esports.

Joan Maria Franch canvia el CF Reus pel Reus Deportiu

Joan Maria Franch, qui fins a la temporada passada era l'encarregat de material del CF Reus Deportiu a Segona Divisió, ha canviat de club i s'ha integrat a la disciplina del primer equip del Reus Deportiu d'hoquei patins. Franch, ja totalment desvinculat de l'entitat de futbol després d'uns llargs mesos d'espera i desesperança, ha decidit passar pàgina i ha encetat una nova etapa laboral a l'entitat presidida per Mònica Balsells. Franch és l'única cara nova de la banqueta reusenca i s'encarregarà del material d'entrenament del primer equip, del manteniment dels patins i els estics i de la roba dels jugadors dirigits per Jordi Garcia, entre altres funcions.

Joan Maria Franch és la principal cara nova de la banqueta del Reus Deportiu Miró | Joan Alfons López

 

"🏀 El CB Valls iniciarà la pretemporada amb quasi tota la feina estival realitzada" "🏑 Potent pretemporada del Calafell enfrontant-se a tres dels millors de l'OK Lliga"