Nou Estadi, Nàstic, graderia

Final a les temporades de Segona B i Tercera: Nàstic i Pobla no jugaran més

Luis Rubiales ho ha explicat a les federacions territorials | Hi haurà remodelació de la Segona Divisió B

Ja hi ha resolució de la Reial Federació Espanyola de Futbol per les lligues no professionals. En una reunió entre el president Luis Rubiales i els de les federacions territorials, s'ha explicat el futur de les categories: es dona per finalitzada la competició, hi haurà un play-off d'ascens a Segona  i Segona B entre els quatre primers de cada grup i no hi haurà descensos.

El Gimnàstic de Tarragona i la Pobla de Mafumet, amb aquesta decisió de la RFEF, donen per finalitzada la competició de lliga fins a l'any vinent, mantenint la categoria.

Remodelació de la Segona B

El format play-off a Segona A  es mantindrà. Hi haurà dues eliminatòries a partit únic entre els quatre líders de grup. Qui guanyi en aquests 90 minuts, ascendeix directament, mentre els dos perdedors es reenganxen al play-off. En cas d'empat, pujarà a la divisió de plata el millor classificat en lliga regular.

Pel que fa a Tercera Divisió, hi haurà un play-off d'ascens amb els quatre primers de cada grup. Serà regional, en una única seu neutral a la comunitat autònoma i a un partit cada ronda, assegurant un ascens per grup. El quart jugarà contra el primer i el segon contra el tercer. Els que passin, jugaran una final i el guanyador pujarà de categoria.

Per aquest motiu, a la Segona Divisió B, però, hi haurà una remodelació. Amb l'arribada dels nous equips de Tercera i els esperats descensos de Segona, hi haurà un total de cinc grups a la categoria de bronze espanyola amb 20 equips cada un, la temporada 21/22. Actualment hi ha 80 equips, que són els mateixos que quedarien amb els ascensos i descensos a Segona A. En total, amb els 18 equips que pujaran de Tercera Divisió, hi haurà 98 equips per formar els cinc grups de Segona B. Això fa que la somiada Segona B Pro que han reclamat alguns equips, hagi d'esperar.

El Pla B

La RFEF  té un pla B en cas que s'endarrereixi l'inici del campionat de Segona B, segons informa la Cadena Ser. Si això succeeix, es crearan dos subgrups  a cada grup. Hi hauria fase regular i play-off per l'ascens i descens. Així mateix, si s'ha de comprimir el calendari, també es desdoblaran els grups de Tercera Divisió.