David Rocha: «Estic animat i confiat que ho tirarem endavant»

El migcampista grana passa pel Sempre Nàstic i diu veure capacitat l'equip de capgirar la situació. Rocha també carrega contra els àrbitres: «No et deixen parlar»
David Rocha durant l'entrevista al Sempre Nàstic | Joan Alfons López

 

David Rocha ha tornat a passar pels micròfons del Sempre Nàstic. El migcampista grana, que va deixar la disciplina tarragonina el gener del 2016 per embarcar-se en l'aventura nord-americana del Dynamo de Houston, ha tornat a conversar amb el programa degà de l'actualitat nastiquera. El de Cáceres, titular indiscutible des del seu retorn a la Budallera, s'ha mostrat optimista tot i el dolent inici de temporada: «Estic animat i confiat que ho tirarem endavant, els veig cada dia (els jugadors) i entrenem al màxim. Contra el Rayo no vam estar bé però a Las Palmas vam fer una primera meitat seriosa i em dona motius per ser optimista».

 

El migcampista, que s'ha presentat a l'entrevista amb un blau a l'ull dret per culpa d'un cop de colze de Pekhart (UD Las Palmas) durant els darrers minuts del matx de divendres passat, reconeix que «vam sortir fotuts del camp, un 4-0 és massa càstic. Vam plantejar un partit, es dona com preveiem davant un gran rival i en dues accions puntuals et marxen amb l'expulsió de César i el gol de Rubén Castro qui s'ajuda amb la mà».

 

 

Càrrega contra els àrbitres

Precisament de l'actuació arbitral n'ha parlat contundentment: «Vam marxar amb una sensació d'impotència, els àrbitres no et deixen parlar i entre ells es protegeixen amb la redacció de l'acta arbitral. Em va succeir l'any passat a Cádiz amb l'Oviedo. Em van expulsar en el minut 30 per una acció que no era ni falta i l'àrbitre es protegeix en la redacció de l'acta per a què no em traguessin la targeta».

 

Rocha també se suma al carro de l'aparició del VAR a Segona: «ja que n'hi ha, s'evitarien coses com aquestes. Si el tens, s'ha de fer servir i penso que a Primera s'està utilitzant i s'està fent bé, la Segona és una Primera camuflada i si el posen, que el posin de veritat». Un VAR que ajudaria a evitar errades patides pels grana: «Nosaltres hem de centrar-nos en allò que hem de millorar però són decisions que són massa contundents i determinants. Contra el Tenerife no guanyes per una falta sobre el porter, davant el Rayo passes d'un possible penal a, en 10 segons, quedar-te amb un menys i l'altre dia, l'expulsió d'Arzo i la mà de Castro en el gol», assegura Rocha.

 

L'ull dret de Rocha, afectat pel cop de Pekhart | Joan Alfons López

 

Objectius a curt termini

Més enllà de considerar que «quan guanyem dos partits, tot es tranquil·litzarà molt més, contra el Rayo vaig notar un ambient de pessimisme que mai havia viscut», Rocha creu que «ens hem de posar al cap el fet de deixar la porteria a zero, si deixes la porteria a zero, tens molt guanyat. Ocasions generem en cada partit, hem de ser molt més sòlids i créixer a partir d'aquí».

 

El dorsal 21 dels tarragonins ha tractat moltes altres qüestions que pots veure en el vídeo adjunt a aquest text que reproduirà íntegrament l'entrevista amb l'extremeny del Nàstic.