Primer equip masculí del Rugby Tarragona

El Rugby Tarragona jugarà a l'Anella Mediterrània però entrenarà a l'Antiga Laboral

La Covid-19 té el rugbi en la més profunda de les incerteses. No hi ha data per tornar a competir. El Rugby Tarragona jugaria a l'Anella però entrenarà al Complex Educatiu

El Club Rugby Tarragona torna a viure una nova època d'incertesa màxima. Quan no ha estat una crisi econòmica global, ha estat una expropiació d'instal·lacions que l'està tenint en un mar de dubtes durant catorze anys. Ara, per acabar-ho d'adobar, la Covid-19 no els permet saber ni si podran jugar. El rugbi, un esport de màxim contacte, no sap quan podrà competir pel que fa a la campanya 2020-2021 i el club tarragoní i tots els altres es troben amb l'ai al cor.

Al cas dels Voltors se li suma el fet de l'absència d'instal·lacions pròpies des del 2006, quan li van ser expropiades per realitzar un terreny de joc per a un Nàstic que acabava d'ascendir a Primera Divisió. Des d'aleshores, el club ha entrenat i competit al Complex Educatiu de Tarragona pagant un lloguer mensual de 1.000 euros per unes instal·lacions força deficients.

Trasllat parcial a l'Anella Mediterrània

Després d'anys lluitant, el club esperava un trasllat total a l'Anella Mediterrània però al projecte inicial figurava la instal·lació d'una gespa que no era l'adient per a l'exigent pràctica esportiva del rugbi. L'entitat necessita gespa artificial per mantenir l'activitat de tots els seus equips a l'hora d'entrenar i jugar però l'actual gespa no ho permet. L'entitat presidida per Andrés Lechuga ha hagut d'escollir entre jugar o entrenar i han apostat per competir a l'Anella i entrenar a l'Antiga Laboral.

Andrés Lechuga, president del Rugby Tarragona
Andrés Lechuga espera que la temporada 2020-2021 pugui començar | Rugby Tarragona

El màxim mandatari del club reconeix que «estem com l'any passat o una mica millor, a l'Anella s'han fet adequacions respecte al projecte inicial i el resultat és que no el podrem fer servir per entrenar i jugar i només farem ús els caps de setmana per competir». Per tant, tocarà entrenar a una laboral amb qui «haurem de renovar el conveni amb les despeses que això suposa; seguirem lluitant per a què el camp de l'Anella el facin de gespa artificial, que és el que necessitem perquè la gespa natural no pot suportar l'estrès de tots els equips del club», sentencia Lechuga.

Desgast i incertesa de cara a la competició

Encara que la situació hagi millorat una mica, el cansament dels mandataris dels voltors és notori: «Catorze anys de lluita i enguany complim 34 d'existència i estem com estem». I, malauradament, la cosa pot anar a pitjor si la Covid-19 torna a donar més guerra: «Hem fet un protocol de prevenció de contagis, l'aplicarem perquè ja el tenim validat per la Federació, farem el que puguem com tots els esportistes i els clubs per tirar endavant».

Està previst que l'activitat esportiva torni al setembre però encara no hi ha data per tornar a competir: «Començarem a entrenar en el mes de setembre però no està clar quan s'iniciarà la competició, sona la possibilitat que al febrer però és un esport de contacte, intens i molt proper, és molt complicat. Si no hi ha competició, la gent no estarà motivada per entrenar. Perdríem socis i jugadors i farem marxa enrere després de molts anys de feina», reconeix un entristit Andrés Lechuga.

Quan no és per un fet és per l'altra però, un any més, el Club Rugby Tarragona no viu un estiu tranquil. Els toca seguir remant.


Comentaris