Núria Castán, penalitzada a la prova del FWT de Canadà

La surfista de neu d'Almoster acaba sisena en la segona prova del Freeride World Tour celebrada al Canadà. Les accions prèvies a un desnivell d’un 60%, la clau
Instants inicials del descens de Núria Castán al Canadà | FWT

 

Núria Castán no guardarà un gran record de la segona prova del Freeride World Tour (FTW) que s’ha celebrat al Kicking Horse Golden BC de Canadà. La surfista de neu almosterenca, que acaba de debutar en la màxima categoria d’aquesta modalitat mundial, ha finalitzat en la darrera posició de la prova després d’acabar en la sisena plaça per culpa d’un descens on ha estat penalitzada per part dels jutges.

 

Castán, que decidia sortir des del punt B de la prova, encetava el descens amb seguretat però ha mostrat dubtes a l’hora d’encarar un canal amb quasi una inclinació d’un 60%. Les diferents aturades i indecisions a l’hora d’afrontar el tram més complicat de la pista han jugat una mala passada a l’esportista del Baix Camp, provocant la nota més baixa de les sis participants en la segona cita del mundial: 47,33.

 

Castán pocs segons després d'arribar a la meta de la FTW a Canadà | FWT

 

Competint a 'casa' per mantenir la categoria

Aquesta xifra deixa l'almosterenca a la cua de la classificació general amb 4.080 punts, dominant amb contundència la taula la francesa Marion Haerty que ha guanyat les dues proves que s’han disputat. La pròxima aturada en el mundial de surf de neu serà entre el 28 de febrer i el 3 de març a l’estació Ordino Arcalís d’Andorra.

 

En aquesta prova, Castán lluitarà per millorar els resultats i no quedar-se sense opcions de mantenir la categoria i accedir a la cinquena i darrera prova on només participen les quatre primeres classificades després de la prova andorrana i de la quarta que es disputarà a Àustria entre el 7 i el 13 de març.

 

Classificació de la prova

1. Marion Haerty (França) 80p

2. Claudia Avon (Canadà) 71,33p

3. Erika Vikander (Estats Units) 65p

4. Michelle Locke (Canadà) 57,33p

5. Michaela Davis-Meehan (Austràlia) 52p

6. Núria Castán 47,33p

 

Classificació general

1. Marion Haerty (França) 20.000

2. Erika Vikander (Estats Units) 9.800

3. Michaela Davis-Meehan (Austràlia) 9.400

4. Michelle Locke (Canadà) 5.110

5. Núria Castán 4.080

"📻 Sergi Parés, director esportiu del Nàstic, entrevistat dimecres al Sempre Nàstic" "🚨 LAMENTABLE: Suspenen un partit de futbol a TGN per robatori"