Castán en la segona posició del podi

Núria Castán fa història i puja al podi de la prova del mundial a Andorra

L’esportista d'Almoster és la primera de l’Estat en pujar a un podi de la màxima categoria del surf de neu mundial. Una gran actuació a Andorra li dona la segona plaça

Núria Castán ja ha inscrit el seu nom amb lletres daurades dins del surf de neu espanyol. La jove almosterenca ha quedat segona classificada de la prova a Ordino Arcalís (Andorra) després d’un brillant descens que li ha permès quedar per davant de la campiona del món i actual primera classificada i ha aconseguit així ser la primera surfista de neu de l’Estat en pujar a un podi després de convertir-se enguany en la primera espanyola en debutar a la màxima categoria d’aquesta disciplina al llarg de la història.

Castán afrontava aquest dimarts la tercera prova del Freeride World Tour (FWT), esdeveniment que hauria d’haver-se celebrat el passat divendres 28 però que la falta de neu va provocar el seu ajornament uns dies. L'almosterenca , sota la tutela del seu entrenador Narcís Vila, va quallar un descens notable que va convèncer els jutges de la competició. Aquests van valorar positivament tots els àmbits a analitzar, des de la línia del descens a la fluïdesa, el control, els moviments aeris i la tècnica a l’hora de desenvolupar la baixada, fet que va permetre a la nostra esportista finalitzar la prova amb una puntuació de 79.

L'Almoster va ser la cinquena en realitzar la prova i es va situar provisionalment en la primera posició, fet que va agafar per sorpresa una Núria Castán que va celebrar el gran resultat obtingut en la mateixa línia de meta. Finalment, l’australiana Michaela Davis-Meehan va superar per ben poc l’actuació de la nostra esportista amb 80,33 punts, deixant la ganxeta en una més que celebrada segona posició que li permet fer un salt important a la classificació general, passant de la sisena plaça a la quarta a les portes de la darrera prova que es disputarà entre el 7 i el 13 de març a Fieberbrunn, Àustria.

Si Castán extreu un bon resultat i conserva la quarta posició en la general, continuarà un any més en la màxima categoria del surf de neu femení mundial, aconseguint l’accés a la final que se celebrarà del 18 de març al 5 d’abril a Verbier, Suïssa.

Classificació general

  1. Marion Haertry 24.900 punts
  2. Michaela Davis-Meehan 19.400
  3. Erika Vikander 13.230
  4. Núria Castán 11.080
  5. Claudia Avon 8.680 
  6. Michelle Locke 7.510