El TAD ratifica la sanció al CF Reus: tres anys sense futbol professional

El tribunal esportiu va prendre la decisió divendres, 10 de maig, tot i que no s'ha fet pública fins avui dilluns | Al club, ara, només li queda la justícia ordinària
El CF Reus, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Pèssimes notícies per al CF Reus Deportiu. El TAD, el Tribunal Administrativo del Deporte, ha ratificat la sanció al club roig-i-negre imposada per part del Jutge de Disciplina Social de LaLiga el passat mes de gener que constava en expulsar el primer equip de LaLiga123 i impedir-li el retorn durant tres anys. La ratificació del TAD confirma la sentència inicial que deixarà la institució sense futbol professional durant els pròxims tres anys. Segons han confirmat fonts del tribunal esportiu a TarragonaDigital, la decisió del TAD es va prendre divendres, 10 de maig, i deixa sense cap mena d’efecte l’apel·lació del club roig-i-negre, esgotant així la via administrativa.

 

La decisió l'ha confirmat aquest matí 13 de maig el TAD i ja s’ha notificat a LaLiga i a l’administrador concursal del CF Reus Deportiu, David López Estebaranz. Ara, aquesta sentència esgota la via administrativa i només queda demanar una suspensió cautelar davant de la justícia ordinària. És l'únic camí que li queda a l'entitat roig-i-negra per seguir lluitant pels seus interessos: recórrer a la justícia ordinària, estament totalment independent del món esportiu. L'administrador concursal del CF Reus es troba ara davant un nou i complicat panorama: decidir si mereix la pena recórrer al Jutjat Contenciós Administratiu, procés que teòricament serà molt més lent i tortuós que el viscut fins ara.

 

L'Estadi Municipal de Reus va viure diumenge el darrer partit del filial | Laia Solanellas

 

El futur, molt en entredit

Aquesta sentència del TAD complica molt el futur del CF Reus. L'entitat no disposa de primer equip, el filial és el conjunt més important que encara competeix i el futbol base, el futbol femení i el CF Reus Genuine s'independitzaran pròximament després de la creació de la Fundació Futbol Base Reus, organisme sense ànim de lucre creat amb l'objectiu de preservar el futur del futbol formatiu roig-i-negre independentment d'allò que succeeixi amb la Societat Anònima Esportiva roig-i-negre. La pròxima cita clau és, en un principi, el 21 de maig. Serà aleshores quan es compliran els dos mesos des del nomenament de l'administrador concursal per buscar la supervivència del CF Reus i quan s'acabi el termini que té David López Estebaranz per redactar i entregar al jutge l'informe de viabilitat. En aquest document s'informarà el jutge que hi ha darrere del concurs si el club és una entitat viable o si no hi ha remei i el millor és apostar per la dissolució i la venda de tots els actius del club per repartir els diners entre els creditors.

 

Que el TAD hagi deixat el CF Reus sense futbol professional durant les pròximes tres temporades suposa que el nivell d'ingressos de la Societat Econòmica Esportiva sigui, previsiblement, quasi nul fins a l'any 2022. A més, si el club apostés per tornar a competir, hauria de crear una infraestructura esportiva des de zero a nivell de gestió als despatxos i de competició sobre la gespa. Tot i els esforços de l'administrador concursal, caldrà un miracle per evitar el final fatal. El 21 de maig i la decisió sobre dirigir-se o no a la justícia ordinària, els nous horitzons ganxets.