Tebas comprèn una plantilla del CF Reus que decidirà el futur de tot

LaLiga dona l'opció als jugadors de cobrar però aquests fan veure a Tebas que la situació ha arribat al límit. Si els jugadors decideixen rescindir, s'haurà acabat tot
Javier Tebas en una foto d'arxiu | Joan Alfons López

 

Membres de LaLiga, d'AFE i de la plantilla del CF Reus s'han reunit aquesta tarda per posar sobre la taula la situació actual que viu el conjunt roig-i-negre. L'estament dirigit per Javier Tebas encetava la reunió a Madrid amb la clara idea de pagar les nòmines als jugadors fins a finals de temporada per evitar la desintegració d'un dels 42 participants del futbol professional espanyol. D'altra banda, els jugadors i l'AFE han anat amb la ferma intenció de fer veure a LaLiga que la situació és insostenible i que aguantar l'equip en les actuals condicions és allargar l'agonia. Després de tres hores de converses, sembla que el discurs dels jugadors ha calat fons i LaLiga li passa la pilota a la plantilla.

Els jugadors decidiran

La reunió, que ha començat passades les 17.00 hores, s'ha allargat durant més de dues hores. I la conclusió final després de tantes converses és que els jugadors del CF Reus, amb el suport d'AFE, seran aquells qui decideixin el futur de l'entitat. Javier Tebas ha posat sobre la taula les diferents opcions i seran els esportistes qui prenguin la decisió final. Una decisió que és qüestió d'hores. Un cop consumits els tres mesos sense cobrar (fet que va succeir aquesta matinada de dilluns a dimarts), tots els futbolistes de la plantilla són lliures per encetar els tràmits per aconseguir la baixa i poder abandonar l'entitat per incorporar-se a un altre equip.

Si decideixen encetar els tràmits, s'engegarà el compte enrere d'entre set i deu dies hàbils per a que les rescissions contractuals siguin una realitat i el CF Reus es quedi amb una mà al davant i una mà al darrere. Fins aleshores, el màxim accionista Joan Oliver seguirà tenint temps per trobar l'inversor que injecti els suficients diners per revertir la situació.

Foto de família d'AFE amb els 18 jugadors del CF Reus desplaçats a Madrid | AFE

 

La decisió final, en el forn

La plantilla roig-i-negra tenia previst realitzar una declaració pública aquest dimecres després de l'entrenament, però després de la reunió i la difícil decisió que han de prendre podria provocar que aquesta s'ajornés. Aquells que sí que han parlat són Javier Tebas, president de LaLiga, i David Aganzo, president d'AFE. Tebas ha deixat anar un contundent missatge: «No puc afirmar que el CF Reus acabi la temporada», segons ha recollit el portal Palco23. Per la seva banda, Aganzo ha deixat anar que «aquest tema ha passat de ser una qüestió esportiva a una qüestió humana. S'ha de valorar i respectar la posició d'aquests futbolistes que acumula tant temps sense cobrar».

Els diferents membres de la plantilla han presentat els seus dubtes personals a l'hora de poder engegar els tràmits. Els diferents tipus de contractes, les alternatives i vies més ràpides i un llarg etcètera per a un grup humà que haurà de prendre en les pròximes hores una de les decisions esportives més importants de les seves carreres. Més enllà del seu futur personal i professional hi ha el d'una entitat que, passi el que passi, serà la màxima responsable la situació. Si els esportistes volen abandonar el vaixell, caldrà veure quantes baixes accepta LaLiga. Si les accepta totes (en cas que es presentin), el CF Reus no podria competir i seria expulsat de la competició deixant la lliga amb 21 equips. El serial del CF Reus sembla obrir un nou capítol. Qui sap si el definitiu. El temps s'esgota i la patata calenta és sobre la teulada dels jugadors. Caldrà esperar. Un cop més.

"Lluís Fàbregas avisa de cara al mercat de fitxatges: «L'entitat no s'endeutarà»" "ÚLTIMA HORA: La plantilla del CF Reus es reunirà amb Tebas a Madrid"