Prop de 1.000 atletes participaran aquest diumenge al Triatló Port de Tarragona

La cita esportiva forma part de la Santander Triathlon Series i comptarà amb 3 modalitats i distàncies diferents a més de la celebració d'un acuatlon
Imatge dels triatletes a punt d'entrar a l'aigua a una edició anterior | Cedida

 

Tarragona acollirà aquest diumenge al matí una nova edició del Triatló Port de Tarragona. Prop de 1.000 triatletes nedaran per les aigües i correran i aniran en bicicleta pels molls del port i, com a novetat, per la pista que transcorre al costat del riu Francolí a l'altura del Passeig de la Independència. 

La prova tarragonina forma part de la Santander Triathlon Series a la qual participen tant triatletes professionals com amateurs. La de Tarragona és la quarta cita d'aquesta competició d'un total de nou que fins ara havia passat per les ciutats de València, Màlaga i Gijón i que celebrarà la seva última prova a Madrid. 

Els Molls del Port i el riu Francolí acolliran el circuit 

Els participants de les diferents modalitats o distàncies començaran les seves proves nedant per les aigües del Port de Tarragona just davant de les Escales Reials.  La zona dels tinglados acollirà la primera transició dels triatletes, on es trauran el casquet i les ulleres de bany i pujaran a les seves bicicletes. 

Imatge de la prova ciclista durant una altra edició del triatló | Cedida

 

 

El circuit de la part ciclista del triatló començarà al Moll de Fusta.  Després de dirigir-se cap a la Comandància Naval, els atletes hauran de girar a la dreta cap al passeig de l'Escullera i tornar després pel Moll de Llevant.  Un cop passin per davant del port esportiu faran una part del Passeig Rafael Casanoves per girar de nou i dirigir-se un altre cop cap al començament. 

La carrera a peu serà l'últim esforç que hauran d'afrontar els participants. Segons la seva distància els corredors, després de deixar la bici a la segona zona de transició, recorreran el Moll de Pescadors i es dirigiran cap a la pista de terra al costat Riu Francolí. A la distància olímpica, la més llarga de totes, la cursa arribarà fins al Parc Central punt on es donaran la volta i es dirigiran a la meta que es troba davant del Tinglado 1.  

  

Hi haurà proves individuals o en parelles, amb distància esprint o olímpica 

Segons la distància que hagin de recórrer, els triatletes participaran en proves de superesprint, esprint o distància olímpica. La primera d'elles consistirà a nedar 50 metres, fer 7,5 quilòmetres en bici i córrer 2 quilòmetres i mig. A la prova esprint s'haurà de recórrer 750 metres a l'aigua, 21,5 quilòmetres sobre la bicicleta i 5 quilòmetres a peu. Els atletes que participin en la prova olímpica faran 1500 metres nedant, 35,5 quilòmetres pedalant i 10 quilòmetres corrent.  

  

La prova ofereix també la possibilitat de competir de manera individual, per relleus o en parelles a les tres distàncies. També se celebrarà una prova especial, una Acuatló on els participants hauran de nedar 750 metres i córrer 5 quilòmetres, no havent d'agafar la bicicleta. Un cop acabada la jornada es farà l'entrega de premis davant del Tinglado 1. 

"Prop de 650 persones participaran en la vuitena edició de Vandekames" "ATENCIÓ: A la venda les entrades del I Trofeu Ciutat de Reus"