GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Volei SPiSP podria acabar la temporada de forma oficial aquest dimecres

La federació espanyola de voleibol ja ha donat per finalitzada la temporada a la màxima categoria i l’estament vota ara què fer amb la Superlliga 2 on juga el SPiSP
El Volei Sant Pere i Sant Pau pot veure finalitzada la seva temporada aquest dimecres | Àngel Ullate

 

ACTUALITZACIÓ - 17/03/2020 a les 14.55 hores

El Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau ha decidit votar a favor de la finalització prematura del campionat de Superlliga Masculina 2. La decisió final de la Real Federación Española de Voleibol està previst que es conegui durant la tarda de dimecres, ja que la votació dels clubs integrants finalitzà demà a les 14.00 hores.

 

NOTÍCIA - 11/03/2020 a les 18.39 hores

La Real Federación Española de Voleibol ha decidit donar per finalitzada la temporada 2019-2020 en la màxima categoria masculina i femenina, convertint-se en el primer esport de l’Estat en posar el punt final a la campanya esportiva sense que aquesta hagi pogut disputar la totalitat dels seus partits. L’estament presidit per Agustín Martín ha informat en les darreres hores que els 24 clubs que formen la Superlliga Masculina i la Superlliga Femenina han estat d’acord de forma unànime a l’hora de decidir la finalització de la campanya abans d’hora davant la dimensió i la gravetat de l’avanç de la pandèmia del Covid-19.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Després de conéixer els punts de vista dels clubs, els membres de la Comissió Executiva Permanent de la RFEVB han donat per correcte el punt final a la temporada 2019-2020 posposant a una data futura la presa de decisions a l’hora de decidir els ascensos, els descensos, la classificació final i altres qüestions derivades. I és en el primer punt, el dels ascensos, on entra el Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau.

 

El SPiSP, a l’espera

El club presidit per Alfonso Periáñez competeix a una Superlliga Masculina 2 que encara no ha vist finalitzada de forma oficial la seva temporada, factor que podria canviar en les pròximes hores. La federació ja ha comunicat als clubs participants la intenció de repetir el moviment de la màxima categoria i finalitzar el torneig en les pròximes hores. Els clubs participants disposen fins a les 14.00 hores d’aquest dimecres per transmetre el seu vot a l’estament presidit per Agustín Martín i si s’aprova la decisió, la Superlliga Masculina 2 on juga el conjunt cooperativista es tancarà després de la dinovena jornada.

 

Si passen més de tres setmanes sense entrenar, tornar a la competició de forma immediata seria una temeritat | Àngel Ullate

 

Cal recordar que el SPiSP és segon classificat del grup B de la categoria i ja tenia el bitllet assegurat per jugar la promoció d’ascens a la Superlliga Masculina. Quedarà pendent saber què succeeix amb l’ascens. Si un dels factors a tenir en compte a l’hora de decidir el salt a la màxima categoria és la puntuació amb la qual es troben ara els equips, el Barça i el SPiSP serien els escollits per ascendir, ja que els catalans tenen 60 i 50 punts, respectivament, mentre que el Boiro i el Dumbría, del grup A, en tenen 49 cada un. Si la disputa de la Copa Príncipe tingués algun efecte sobre l’ascens, també sortirien beneficiats els tarragonins i els barcelonins després d’haver disputat la final per davant de la representació gallega. Tampoc es descarta que es pugui ascendir als dos líders dels dos grups, sortint perjudicat el SPiSP, o que es decidís ascendir els dos primers de cada lliga i ampliar la Superlliga Masculina.

 

De totes maneres, caldrà esperar a la decisió que adopti de la RFEVB en un futur per saber com s’estructura la temporada 2020-2021 i com surt afectat un SPiSP que és un dels equips de competició col·lectiva del Camp de Tarragona que més a prop de l’elit es troba.