Google inclou TarragonaDigital en el seu programa d'ajuda al periodisme arran de la crisi del coronavirus

El programa de suport a la informació i al periodisme consisteix en ajudes econòmiques als mitjans locals i regionals
Google ha atorgat ajudes econòmiques als mitjans locals i regionals per la crisis del coronavirus | Pexels

TarragonaDigital.com ha estat un dels mitjans digitals de l'Estat que Google ha inclòs dins el seu Fons Global d'Ajuda d'Emergència pel Periodisme que la companyia ha creat durant la crisi pel coronavirus.

A causa de la pandèmia que ha afectat l'economia a tots els nivells, els mitjans de comunicació també hem vist com els ingressos per publicitat baixaven dràsticament durant les setmanes de confinament i d'aturada generalitzada de l'economia. 

Això ha tingut conseqüències importants en la salut econòmica de les empreses de comunicació que Google, a través de Google News Initiative, ha volgut contribuir a fer menys greus amb aquest programa d'emergència especialment pensat pels mitjans locals y regionals. En el cas de TarragonaDigital, l'import atorgat per Google ha sigut de 7.000 $.

Entre els requisits que Google posava sobre la taula per tal d'optar a aquestes ajudes figuren el de dedicar-se a l'informació local i de servei, tenir 12 mesos de presència com a mitjà digital, estar ubicat en algun dels països on Google ha posat en marxa el programa -entre ells, Espanya - i tenir una plantilla d'entre 2 i 100 periodistes treballant a jornada completa.

Google, imprescindible per a la difusió dels continguts digitals

El buscador Google s'ha convertit en una eina imprescindible per al món digital. És el buscador de referència a escala mundial i al nostre país és el buscador utilitzat en 9 de cada 10 cerques a internet. Això fa que Google s'hagi erigit també com un partner essencial per als mitjans de comunicació a l'hora de difondre els seus continguts en línia i de facilitar als usuaris que puguin trobar-los fàcilment.

  

Amb aquest programa econòmic destinat als mitjans de comunicació, Google ha volgut donar un cop de mà a les empreses de comunicació i mitjans per tal de contribuir al fet que puguin seguir amb la seva activitat, un cop passada la pandèmia i immersos ja en la 'nova normalitat' actual.

"Els alumnes de l'Escola Elisabeth de Salou visiten TarragonaDigital" "El Grup CatalunyaDiari supera el rècord històric de lectors en català a internet"