Les terrasses del milió d'euros

L'ajuntament de Tarragona sembla que s'està posant seriós, econòmicament parlant. Tal com avança avui TarragonaDigital, els bars de Tarragona acumulen un deute de més d'un milió d'euros per impagaments en concepte de terrasses. Un milió d'euros, no estem parlant de xavalla.

 

Fa unes setmanes, l'equip de govern de Pau Ricomà va presentar la situació econòmica municipal, parlant d'un «equilibri inestable» i anunciant la contractació d'inspectors fiscals per cobrar deutes pendents perquè «hi ha particulars i institucions que ens deuen diners, però que no pagaven per la desídia de l'Ajuntament», en paraules del regidor Jordi Fortuny.

 

El deute en concepte de terrasses de la restauració s'acumula des de fa més de quinze anys però ha estat en aquests últims cinc quan els imports s'han anat disparant exponencialment i sense aparent control. Els motius pels quals aquests deutes no s'han perseguit amb més fermesa i s'han anat acumulant amb els anys fins a l'astronòmica quantitat actual hi deuen ser. Però estaria bé que els polítics o els tècnics responsables d'arribar fins aquí durant tots aquests anys sortissin a explicar-los, si és que poden.

  

Una de les expressions que més es fan servir en aquestes primeres setmanes estiuenques del nou govern tarragoní és la de «posar ordre». Sembla que amb certa dificultat -propiciada també per la paràlisi estiuenca i el calendari festiu on fins passat Santa Tecla, Tarragona no acaba d'engegar amb normalitat- el govern local està en plena fase d'anàlisi de la situació i valoració de les possibles mesures a prendre per fer-se seva la famosa 'herència' socialista també molt recurrent als despatxos municipals aquestes setmanes.

 

Com en moltes herències, hi ha parts bones i a les quals els hereus poden apostar amb continuisme i d'altres que clarament necessiten canvis, alguns d'ells profunds i estructurals. I, d'acord a la informació publicada avui, la de reclamar els deutes pendents als morosos fiscals és una de les àrees importants a treballar per tal de restablir el principi d'igualtat entre tots els veïns, veïnes i empreses de la ciutat i de tenir un ajuntament més just i considerat amb els que sí que paguen religiosament els seus impostos.

Més notícies de la categoria L'Editorial