La Vella guanya el Concurs de Castells 2018

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha aixecat aquest diumenge 18 anys després el trofeu de guanyadora del Concurs de Castells de Tarragona. Ha hagut de passar tota una generació perquè els rosats recuperessin el primer lloc i desbanquessin uns Castellers de Vilafranca que durant anys havien marcat el ritme del món casteller.

La gesta de la Colla Vella no és pas una sorpresa. Els rosats s'havien convertit en els darrers anys en una alternativa clara als vilafranquins i han estat pioners al Camp de Tarragona en adaptar mètodes d'assaigs més específics, rigorosos i amb un grau de compromís dels seus castellers molt elevat. 

De la mà de Joan Ibarra i Manel Urbano, la Colla Vella va iniciar una nova etapa al 2011. Conscients de la diferència entre ells i els Castellers de Vilafranca en aquell moment, van planificar una feina a mig termini, sense pressa, però millorant les rutines i el nivell casteller any rere any. Ja al 2014 carregaven al concurs el 2de8 i el 3de10fm i reduïen molt les distàncies amb els Verds. Al 2016 el certamen no es va decidir fins al darrer moment i ja aquest 2018 la Colla Vella arribava com a favorita.

Els rosats confirmaven el seu gran estat de forma descarregant dos monstres com el 4de9 i el 2de8. El cap de colla Albert Martínez i el president Albert Pedret han continuat un mètode guanyador i aquest diumenge recollien part dels fruits amb el primer premi al Concurs de Castells. L'espectacle casteller més gran del món es queda al Camp de Tarragona per primer cop des del 2000. I això és una magnífica notícia per a la nostra regió.