Els 5 millors rius per passar un dia de pícnic al Camp de Tarragona

TARRACO CENTER et proposa els 5 millors rius perquè puguis passar un dia de pícnic acompanyat dels amics i la família
Llera de riu | Cedida

 

Arriba la tardor i és hora de tornar als hàbits i a la rutina, els dies es van fent curts i ja no fa tanta calor com per anar a la platja, però volem aprofitar els dies de bon temps. Al Camp de Tarragona tenim la sort de viure prop del mar i de la muntanya. Així que és el moment ideal per anar a passar el dia al Riu, fer una excursió, emportar-se alguna cosa per menjar (sense oblidar-se de no deixar cap residu a la natura) i pels més valents, inclús, fer-se un bany. No hi pensis més i gaudeix dels caps de setmana de tardor, de sol i bona temperatura.

 

 

Tarraco Center et proposa les 5 millors piscines naturals perquè puguis gaudir d'un estiu d'allò més refrescant al Camp de Tarragona!

 

Els 5 millors rius per passar un dia de pícnic al Camp de Tarragona

 

1. Riu Brugent

El Brugent és un afluent del marge dret del Francolí. Neix a les Muntanyes de Prades, és una vall que se situa a l’Alt Camp, entre Capafonts, Farena, el Pinetell i la Riba. 

És un territori ideal per anar amb nens petits i passar el dia en família, amics i, fins i tot, animals de companyia. No és un riu que tingui pèrdua i té zones on no hi ha molts desnivells ni molts corrents d'aigua.

 

Vall del riu Brugent | TarragonaDigital
 

2. Riu Gaià

El Gaià marca al nord els territoris històrics del Camp de Tarragona. La seva font és a Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, i transcorre la comarca fins a arribar a la desembocadura a la mar Mediterrània al poble d'Altafulla. El seu curs baix dóna nom a la comarca del Baix Gaià, on passa través d'una vall que es caracteritza per una sèrie de castells medievals perfectament conservats.

  

  

Es pot visitar en diferents zones, entre elles, l'embassament del Gaià, inaugurat al Catllar el 1975 o la desembocadura del riu a Tamarit, que és una ruta curta i molt planera, per a fer sense presses i gaudir del paisatge. Es tracta d'una zona humida i ha estat declarada espai protegit per tal de salvaguardar la seva biodiversitat.

 

 

Reflex del Castell de Tamarit a la desembocadura del riu Gaià | Viquipèdia

 

3. Riu Siurana

El Siurana és un afluent de l'Ebre que neix a les muntanyes de Prades, a més de mil metres d'alçada, dins el terme de la Febró; entra al Priorat per Cornudella de Montsant, on s'ubica sota el cingle de Siurana, que li dóna nom. Serpenteja durant 50 quilòmetres fins que s'uneix a l'Ebre a la localitat de Garcia. En el seu recorregut nodreix un bosc de ribera característic d'àlbers i pollancres.

  

  

El 1973 es va construir un pantà en el seu curs, a Cornudella del Montsant, de gran interès natural i paisatgístic. El seu entorn és ideal per fer una ruta i passar el dia a la vora del riu sense complicacions, de fàcil accés i per a tots els públics. També és molt recomanable visitar el poble de Siurana, juntament amb el Castell, es tracta d'un castell medieval situat arran del cingle de Siurana i que és terme municipal de Cornudella de Montsant, a la comarca del Priorat.

 

 

Embassament del Siurana al Priorat | Viquipèdia

 

4. Riu Ebre 

És el segon riu més llarg d'entre els que desemboquen al Mediterrani, després del Nil. 930 quilòmetres que recorren la part septentrional i oriental de la península Ibèrica. Al territori de Tarragona transcorre el curs baix de l'Ebre i s'hi troben els 500 quilòmetres quadrats que configuren el seu Delta, una reserva natural d'increïble biodiversitat.

Es pot visitar en diferents trams al llarg de la seva vall, on s'hi poden fer diferents activitats. També té diferents afluents naturals que inviten a la descoberta, les aturades i als banys d'aigua dolça. 

 

Paisatge espectacular de l'Ebre al seu pas per Tarragona | Laia Solanellas

 

5. Riu Foix 

El Foix neix a la Serra d'Ancosa, a la serralada prelitoral catalana, i desemboca al Mar Mediterrani a Cubelles, en una zona de maresmes de gran riquesa natural. El curs del riu és el límit natural entre el Baix Penedès i l'Alt Penedès (pel nord) i amb el Garraf (per la costa).

L'any 1928 es va crear el pantà de Foix, al curs del riu, al poble penedesenc de Castellet i la Gornal. El seu entorn natural és ideal per fer-hi una ruta i descobrir els terrenys de vinyes i els paisatges que l'envolten. 

 

Embassament de Foix | Viquipèdia