Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Descobreix les 5 millors piscines naturals del Camp de Tarragona

Tarraco Center et proposa 5 piscines naturals perquè puguis gaudir de l'estiu de la manera més refrescant possible

 

Imatge del salt dels Capellans, a l'Anoia | Xavier Blancafort

 

Una bona opciĂł per aquestes vacances Ă©s un canvi d’aires. Deixem enrere totes les platges ja conegudes i massificades per a traslladar-nos a la tranquil·litat, frescor i desconnexiĂł de la muntanya. Aquesta Ă©s una de les grans sorts del Camp de Tarragona, i Ă©s que ens trobem tant a prop del mar com de la muntanya. Ă‰s per això que volem treure profit a aquesta Ăşltima de la millor manera possible! Racons poc coneguts, excursions verdes, aigĂĽes cristal·lines... tot un mĂłn per descobrir.  

 

 

Tarraco Center et proposa les 5 millors piscines naturals perquè puguis gaudir d'un estiu d'allò més refrescant al Camp de Tarragona!

 

Les 5 millors piscines naturals del Camp de Tarragona

1. Toll de la palla

Comencem per la  comarca del Priorat, mĂ©s concretament a Siurana. El primer descobriment Ă©s el Toll de la palla, un racĂł tranquil i natural que es troba a una hora caminant del pantĂ  de Siurana. És una gran recompensa refrescant desprĂ©s de tota l’excursiĂł, tot i que durant la ruta ja vas trobant diferents tolls d’aigua on fer una capbussada. La caminada no tĂ© dificultats i tampoc pèrdua! És ideal per anar amb nens petits i passar una bona estona en famĂ­lia, ja que no hi ha desnivells ni molt corrent.

 

El Toll de la palla consta d'una gran bassa envoltada de roques que formen altres mĂ©s petites al voltant, totes de diferents profunditats. La zona en general es troba al descobert però hi ha espais d’ombra on deixar la tovallola, descansar i dinar. Si no es vol fer la ruta caminant des del pantĂ  de Siurana, tambĂ© s’hi pot accedir amb cotxe, a dos quilòmetres de la zona trobem un aparcament, restaurants… i una mica mĂ©s enllĂ  el mateix poble de Siurana. 

Siurana amaga nombrosos racons mĂ gics | redacciĂł

2. Toll de l’Olla

Ens situem a Farena, una entitat de poblaciĂł molt petita del municipi de Mont-ral. Aquesta se situa a les muntanyes de Prades, al costat esquerre del riu Burgent. Per arribar al segĂĽent descobriment haurem de seguir el curs ascendent del riu fins a trobar el tresor que amaga, una piscina natural amb un salt d'aigua cristal·lina anomenada Toll de l’Olla. Aquest tĂ© forma circular i estĂ  envoltat d'altes roques que permeten entrar la llum per dalt, un paisatge digne d'admirar!

 

La ruta fins allĂ  en general Ă©s senzilla, tret de l’últim tram de roques en pendent on s'ha d'extremar la precauciĂł, sobretot si anem amb nens petits. Al toll nomĂ©s s’hi pot accedir caminant des de Farena —una mitja hora depenent del ritme—, això fa que sigui un lloc poc freqĂĽentat i conseqĂĽentment molt tranquil. L'aigua freda d'aquest toll tĂ© profunditat suficient perquè aquells mĂ©s valents es llencin a l’aigua des del capdamunt de la cascada.

El salt d'aigua del Toll de l'Olla Ă©s visitat per centenars de turistes durant l'estiu | Cedida

 

3. Les Olles d’Horta

Ens traslladem a Horta de Sant Joan, vila i municipi de la comarca de la Terra Alta. Si ja ens trobem a Horta, nomĂ©s hem de conduir un quart d'hora per un camĂ­ ja senyalitzat cap a Bot que ens guiarĂ  al nou descobriment, les Olles d'Horta. El camĂ­ ens porta a un petit aparcament a partir del qual queda un breu tros caminant. Les Olles d’Horta sĂłn de molt fĂ cil accĂ©s, i un lloc tranquil per desconnectar i indicat sobretot per passejar, mĂ©s que per saltar des de diverses altures. TambĂ© sĂłn conegudes com a «Olles de Baubo».

 

Es denominen Olles d'Horta, ja que es tracta de diverses basses a diferents nivells amb curs d’aigua durant tot l’any. El riu que travessa s'anomena Canaletes i Ă©s aquest el què, entre bans de roca, va formant els engorjats i basses. No Ă©s un lloc molt gran però sĂ­ que hi trobem bastantes zones de roques on descansar i deixar les tovalloles. És un espai sorprenent, amb natura verda, viva i fresca en un entorn que, aparentment, sembla Ă rid. A mĂ©s, Ă©s un indret declarat Espai d'interès natural.

Una de les piscines naturals de les Olles d'Horta de Sant Joan | Cedida

 

4. Fonts de la Glorieta

Aterrem el municipi de Mont-ral per descobrir la penĂşltima piscina natural d'aquest estiu, les Fonts de la Glorieta. El riu Glorieta neix a l'Espai Natural de les Muntanyes de Prades, a on es practica el barranquisme i els seus gorgs sĂłn d'una bellesa extraordinĂ ria, amb unes parets de pedra difĂ­cils d'ignorar. És una ruta pensada per a realitzar amb tranquil·litat, ja que no tĂ© gaires dificultats, presenta pocs desnivells i Ă©s de fĂ cil accessibilitat. 

 

S'hi accedeix des de Mont-ral, seguint la carretera en direcciĂł a la Mussara, fins a trobar un camp de futbol amb un cartell que el senyalitza. A partir d'aquĂ­ comença l'excursiĂł a peu! D'anada a les Fonts, el camĂ­ Ă©s en pendent; i ja de tornada requerirĂ  una mica mĂ©s d'esforç. Tot i això, no tĂ© pèrdua. La ruta consisteix a seguir el bordejat del riu fins a trobar les Fonts, una petita bassa en un entorn rocĂłs que rep aigua naixent de les pedres mĂ©s altes.  

Salt d'aigua de les Fonts de la Glorieta, a les Muntanyes de Prades | Wikipedia

 

5. Toll de l’Ou

Acabem amb un dels llocs mĂ©s singulars de la serra del Monstant, el Toll de l'Ou. Aquest Ă©s accessible des d’Ulldemolins, amb un trajecte en cotxe de 15 minuts de durada, seguit d'un petit tram a peu. Es troba al barranc dels Pèlags, on la naturalesa ens permet gaudir de paisatges preciosos. L’accĂ©s no Ă©s tan senzill com altres tolls, pel que no es recomana anar amb infants molt petits. La ruta caminant dura, aproximadament, una hora i requereix un esforç significatiu.

 

Aquest racĂł natural estĂ  format per diferents tolls a nivells diversos que es troben units per petites cascades. D'entre aquests, el mĂ©s gran Ă©s el que anomenem Toll de l'Ou. No tĂ© molta profunditat i es pot arribar a comparar amb una petita platja, ja que des de les roques fins a l'aigua hi ha un espai de pedres que recorda a l'arena. És una zona molt coneguda, sobretot els mesos d’estiu, on pot arribar a haver-hi molt d'ambient.

La serra del Montsant amaga el Toll de l'Ou, al qual s'accedeix a travĂ©s del barranc dels Pèlags | Cedida

 

📍 Fes clic aquĂ­ per rebre al teu mòbil les notĂ­cies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletĂ­ per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris