GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Descobreix les 5 millors piscines naturals del Camp de Tarragona

Tarraco Center et proposa 5 piscines naturals perquè puguis gaudir de l'estiu de la manera més refrescant possible

 

Imatge del salt dels Capellans, a l'Anoia | Xavier Blancafort

 

Una bona opció per aquestes vacances és un canvi d’aires. Deixem enrere totes les platges ja conegudes i massificades per a traslladar-nos a la tranquil·litat, frescor i desconnexió de la muntanya. Aquesta és una de les grans sorts del Camp de Tarragona, i és que ens trobem tant a prop del mar com de la muntanya. És per això que volem treure profit a aquesta última de la millor manera possible! Racons poc coneguts, excursions verdes, aigües cristal·lines... tot un món per descobrir.  

 

 

Tarraco Center et proposa les 5 millors piscines naturals perquè puguis gaudir d'un estiu d'allò més refrescant al Camp de Tarragona!

 

Les 5 millors piscines naturals del Camp de Tarragona

1. Toll de la palla

Comencem per la  comarca del Priorat, més concretament a Siurana. El primer descobriment és el Toll de la palla, un racó tranquil i natural que es troba a una hora caminant del pantà de Siurana. És una gran recompensa refrescant després de tota l’excursió, tot i que durant la ruta ja vas trobant diferents tolls d’aigua on fer una capbussada. La caminada no té dificultats i tampoc pèrdua! És ideal per anar amb nens petits i passar una bona estona en família, ja que no hi ha desnivells ni molt corrent.

 

El Toll de la palla consta d'una gran bassa envoltada de roques que formen altres més petites al voltant, totes de diferents profunditats. La zona en general es troba al descobert però hi ha espais d’ombra on deixar la tovallola, descansar i dinar. Si no es vol fer la ruta caminant des del pantà de Siurana, també s’hi pot accedir amb cotxe, a dos quilòmetres de la zona trobem un aparcament, restaurants… i una mica més enllà el mateix poble de Siurana. 

Siurana amaga nombrosos racons màgics | redacció

2. Toll de l’Olla

Ens situem a Farena, una entitat de població molt petita del municipi de Mont-ral. Aquesta se situa a les muntanyes de Prades, al costat esquerre del riu Burgent. Per arribar al següent descobriment haurem de seguir el curs ascendent del riu fins a trobar el tresor que amaga, una piscina natural amb un salt d'aigua cristal·lina anomenada Toll de l’Olla. Aquest té forma circular i està envoltat d'altes roques que permeten entrar la llum per dalt, un paisatge digne d'admirar!

 

La ruta fins allà en general és senzilla, tret de l’últim tram de roques en pendent on s'ha d'extremar la precaució, sobretot si anem amb nens petits. Al toll només s’hi pot accedir caminant des de Farena —una mitja hora depenent del ritme—, això fa que sigui un lloc poc freqüentat i conseqüentment molt tranquil. L'aigua freda d'aquest toll té profunditat suficient perquè aquells més valents es llencin a l’aigua des del capdamunt de la cascada.

El salt d'aigua del Toll de l'Olla és visitat per centenars de turistes durant l'estiu | Cedida

 

3. Les Olles d’Horta

Ens traslladem a Horta de Sant Joan, vila i municipi de la comarca de la Terra Alta. Si ja ens trobem a Horta, només hem de conduir un quart d'hora per un camí ja senyalitzat cap a Bot que ens guiarà al nou descobriment, les Olles d'Horta. El camí ens porta a un petit aparcament a partir del qual queda un breu tros caminant. Les Olles d’Horta són de molt fàcil accés, i un lloc tranquil per desconnectar i indicat sobretot per passejar, més que per saltar des de diverses altures. També són conegudes com a «Olles de Baubo».

 

Es denominen Olles d'Horta, ja que es tracta de diverses basses a diferents nivells amb curs d’aigua durant tot l’any. El riu que travessa s'anomena Canaletes i és aquest el què, entre bans de roca, va formant els engorjats i basses. No és un lloc molt gran però sí que hi trobem bastantes zones de roques on descansar i deixar les tovalloles. És un espai sorprenent, amb natura verda, viva i fresca en un entorn que, aparentment, sembla àrid. A més, és un indret declarat Espai d'interès natural.

Una de les piscines naturals de les Olles d'Horta de Sant Joan | Cedida

 

4. Fonts de la Glorieta

Aterrem el municipi de Mont-ral per descobrir la penúltima piscina natural d'aquest estiu, les Fonts de la Glorieta. El riu Glorieta neix a l'Espai Natural de les Muntanyes de Prades, a on es practica el barranquisme i els seus gorgs són d'una bellesa extraordinària, amb unes parets de pedra difícils d'ignorar. És una ruta pensada per a realitzar amb tranquil·litat, ja que no té gaires dificultats, presenta pocs desnivells i és de fàcil accessibilitat. 

 

S'hi accedeix des de Mont-ral, seguint la carretera en direcció a la Mussara, fins a trobar un camp de futbol amb un cartell que el senyalitza. A partir d'aquí comença l'excursió a peu! D'anada a les Fonts, el camí és en pendent; i ja de tornada requerirà una mica més d'esforç. Tot i això, no té pèrdua. La ruta consisteix a seguir el bordejat del riu fins a trobar les Fonts, una petita bassa en un entorn rocós que rep aigua naixent de les pedres més altes.  

Salt d'aigua de les Fonts de la Glorieta, a les Muntanyes de Prades | Wikipedia

 

5. Toll de l’Ou

Acabem amb un dels llocs més singulars de la serra del Monstant, el Toll de l'Ou. Aquest és accessible des d’Ulldemolins, amb un trajecte en cotxe de 15 minuts de durada, seguit d'un petit tram a peu. Es troba al barranc dels Pèlags, on la naturalesa ens permet gaudir de paisatges preciosos. L’accés no és tan senzill com altres tolls, pel que no es recomana anar amb infants molt petits. La ruta caminant dura, aproximadament, una hora i requereix un esforç significatiu.

 

Aquest racó natural està format per diferents tolls a nivells diversos que es troben units per petites cascades. D'entre aquests, el més gran és el que anomenem Toll de l'Ou. No té molta profunditat i es pot arribar a comparar amb una petita platja, ja que des de les roques fins a l'aigua hi ha un espai de pedres que recorda a l'arena. És una zona molt coneguda, sobretot els mesos d’estiu, on pot arribar a haver-hi molt d'ambient.

La serra del Montsant amaga el Toll de l'Ou, al qual s'accedeix a través del barranc dels Pèlags | Cedida