Fins quan s'allargarà l'onada de calor? Alerta per temperatures de més de 40 graus

Diverses comarques de Tarragona estan en alerta per perill molt alt d'incendi i les temperatures seran molt elevades durant dies aquesta setmana

Catalunya està immersa en una onada de calor.
Catalunya està immersa en una onada de calor. | TarragonaDigital
21 d'agost del 2023
Actualitzat a la 13:06h
L'onada de calor per la qual està travessant Catalunyas'allargarà fins dijous amb temperatures que superaran els 40 graus a diversos punts del territori. Davant d'aquesta previsió, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat avisos per calor amb categoria de perillalt en la majoria de les comarques per aquest dilluns i dimarts.

Precisament, durant la matinada d'aquest dilluns s'han registrat temperatures extraordinàriament càlides. Segons ha informat el Meteocat, gran part del territori ha viscut una nittropical, amb mínimes per sobre dels 20 graus, o una nit tòrrida, amb mínimes per sobre dels 25 graus. A Portbou (Alt Empordà) s'ha registrat la mínima més elevada de la nit, amb 30,3 graus.

Nits tropicals


Més enllà de Portbou, la matinada d'aquest dilluns ha deixat registres de rècord a altres punts del territori. És el cas de l'Observatori Fabra de Barcelona, on durant la nit s'ha registrat una mínima de 27,9ºC. Ara com ara, és la segonamínima més alta recollida a aquesta estació. El rècord es va batre el 8 d'agost de 1923, quan es va registrar una mínima de 28,6 graus.