«Diem prou a l'oposició de Montblanc Progressa»: l'equip de govern vol acabar amb la confrontació als plens

Oriol Pallissó ha anunciat que als plens només respondran les preguntes que siguin constructives i amb un to amable.

Imatge de la roda de premsa d'aquest matí
Imatge de la roda de premsa d'aquest matí | Cedida
11 de març del 2024
Actualitzat a les 17:15h
L’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, acompanyat de les regidores i regidors del govern de l’Ajuntament, ha comparegut avui dilluns dia 11 de març davant dels mitjans de comunicació per demanar que s’acabi la confrontació als plens municipals.

«Diem prou a aquesta oposició tan frontal que Montblanc no mereix», ha dit Pallissó, de manera molt contundent. En aquest sentit, el govern de la vila ducal no vol que els plens siguin un espectacle, com ho han estat els darrers mesos. Demanen responsabilitat a l’oposició, encapçalada pel partit Montblanc Progressa. Alhora, exigeixen a Josep Andreu, l'exalcalde Montblanc, que abandoni la crispació que genera ell i el seu grup en la política municipal.

Davant d'aquest context, l’equip de govern ha anunciat que als plens només respondran les preguntes que siguin constructives i amb un to amable, defugint d’entrar en la confrontació viscuda en les darrers sessions. «Si alguna cosa no queda clara, després l’explicarem, però no entrarem en discussions ni confrontacions que no aporten res a la ciutadania» ha dit l’alcalde.

Crispació en augment

En el darrer plenari municipal, Josep Andreu, líder de l'oposició, va retreure a l'equip de govern la col·locació de la bandera espanyola al balcó, en compliment a la sentència ferma que obligava a fer-ho. En aquest sentit, el plenari va comptar amb moments de tensió, amb intercanvi de retrets i laments per parts dels diferents partits.

Aquest tarannà no és nou en els plens montblanquins, ja que en cada convocatòria es fan cada vegada més habituals les picabaralles entre l'equip de govern (compost per ERC, Junts per Montblanc i la FIC, fruit del pacte de govern) i l'oposició, amb Montblanc Progressa com a principal actiu.

De fet, des de la rúbrica del tripartit fa 9 mesos, Josep Andreu i els seus regidors han protagonitzat nombrosos retrets en temes com els pressupostos municipals, les ordenances fiscals o la ubicació del nou Centre d'Atenció Primària. A més, segons Pallissó, Montblanc Progressa «no ha fet cap proposta per avançar i només s'ha centrat en la confrontació».