El pas del Descendiment de la Creu de Tarragona tornarà a sortir aquest Divendres Sant

Una inversió de 30.000 euros ha permès arreglar l'avaria que l'any passat va deixar el pas de la Congregació sense poder participar en la Processó del Sant Enterrament

El pas del Descendiment de la Creu de Tarragona podrà tornar a sortir aquest Divendres Sant.
El pas del Descendiment de la Creu de Tarragona podrà tornar a sortir aquest Divendres Sant. | Descendiment de la Creu
16 de març del 2024
La Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu de Tarragona va celebrar el passat 2023 el seu 75è aniversari amb un regust agredolç. La felicitat de l'efemèride es va veure entelada per la impossibilitat de poder sortir amb el pas durant la Processó del Sant Enterrament, ja que durant la processó de Divendres Sant del 2022 va patir una avaria a l'estructura que no es va poder arreglar a temps.

Aquest 2024, però, tornaran a treure el seu pas als carrers de Tarragona durant la Processó del Sant Enterrament. Molts mesos de treball, diners invertits i diversos esforços han fet possible que el Descendiment de la Creu es pugui veure aquesta Setmana Santa.

En aquest sentit, el seu president, Jordi Folch, explica que "hem patit molt, però estem molt contents i ens fa molta il·lusió poder tornar a sortir". L'any passat també se'ls va poder veure durant el Divendres Sant, però "sense pas, no és el mateix".

El passat 1 de març es va presentar l'opuscle del Descendiment de la Creu i es va beneir el nou xassís. Així mateix, ja fa uns dies que els portants van poder fer proves amb la nova estructura, escalfant motors de cara al Divendres Sant.
 

"Ha estat una obra cara i complicada, però s'ha fet molt bé"

Folch explica que "ha estat una obra molt cara i complicada", però "s'ha fet molt bé i el resultat és molt satisfactori". La reparació ha anat a càrrec d'una empresa especialitzada d'Horche, a la província de Guadalajara. Fins allà va viatjar el pas desmuntat, retornant reparat a Tarragona, llest per tornar a sortir.
 
Ara a pocs dies de la Setmana Santa, s'ultimen alguns detalls amb la presència dels tècnics de l'empresa a la capital tarragonina. Jordi Folch explica que el pas gira, frena, està més equilibrat i és més lleuger. A banda de la reparació de l'avaria al xassís, s'ha aprofitat per fer algunes millores en la seguretat del pas.

La inversió ha estat d'uns 30.000 euros i ha estat possible gràcies als fons propis de la Congregació, aportacions dels congregants, el suport de la parròquia de Sant Pau —que ha avançat diners— i subvencions del Port de Tarragona, l'Ajuntament de Tarragona i la Diputació.