Berni Álvarez deixarà l'Ajuntament de Tarragona per liderar la nova conselleria d'Esports

La creació de la conselleria d'esports era una reivindicació del sector des de fa anys i el nou govern de Salvador Illa a la Generalitat l'ha fet realitat

Berni Álvarez es converteix en el primer conseller d'Esports i d'Activitat Física de la Generalitat.
Berni Álvarez es converteix en el primer conseller d'Esports i d'Activitat Física de la Generalitat. | Antonio Ramos
12 d'agost de 2024, 08:54
Actualitzat: 9:08h

La creació d'una conselleria d'esports era una reivindicació del sector des de fa anys. Ara s'ha convertit en realitat en el nou govern de Salvador Illa. Al capdavant d'aquesta nova conselleria d'Esports i d'Activitat Física hi haurà Berni Álvarez, un exjugador de bàsquet professional que actualment és regidor d'Esports i segon tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tarragona.

Álvarez, nascut a Reus l'any 1971, fa 1,95 metres d'alçada i ha jugat d'aler i d'escorta en diversos equips de la lliga ACB, entre els quals el Pamesa Valencia i el Caprabo Lleida, i també ha estat entrenador a Tarragona. Com a jugador, la seva especialitat eren els llançaments triples.

L'any 2010, després de 21 anys, de carrera professional, Álvarez penja les botes. I uns anys després fa el salt a la política. Porta des de 2019 a l'Ajuntament de Tarragona. L'any 2021 s'afilia al PSC, juntament amb Rubén Viñuales, actual alcalde. Després de quatre anys a l'oposició, quan el PSC entra al govern local, es posa al capdavant de la regidoria d'esports per encàrrec de Viñuales.

Álvarez ha estat conseller del Grup Municipal Socialista i segon tinent d'alcalde i responsable d'Esports, Educació, Turisme Esportiu i Salut. També ha format part del Comitè organitzador dels Jocs del Mediterrani. Un dels seus objectius a la ciutat ha sigut impulsar el turisme esportiu.

Javier Villamayor, també amb pes important al nou executiu

Álvarez no serà l'únic tarragoní amb un pes destacat al Govern de la Generalitat.  A Palau també hi haurà Javier Villamayor, actualment coordinador general de la Diputació de Barcelona i que assumirà el càrrec de secretari del Govern. Villamayor, nascut a Tarragona l'any 1978, és un dels "clàssics" socialistes al territori i que va formar part del govern de Ballesteros a l'Ajuntament de Tarragona entre el 2011 i el 2019. 

De fet, durant aquesta època va fer-se càrrec d'un dels esdeveniments més polèmics i importants dels últims temps al territori, els Jocs Mediterranis, dels quals va esdevenir-ne el Coordinador General, tot i que davant del fracàs organitzatiu —es van haver de retardar un any per la manca de patrocinis i el mal estat d'algunes instal·lacions—, una altra comissió se'n va fer càrrec. Villamayor, però, tindrà ara un pes molt important en el govern d'Illa, en el qual pràcticament esdevé la seva mà dreta. Fins ara, també ha format part de l'equip que ha liderat les negociacions pel pacte amb ERC, tot i el seu perfil clarament espanyolista i vinculat amb Societat Civil Catalana.