Tarragona comptarà amb 18 candidatures a les eleccions del 12 de maig

Segons ha publicat el DOGC, la Junta Electoral Provincial ha tombat una de les candidatures presentades inicialment

Els electors tarragonins podran triar entre 18 candidatures en les eleccions del pròxim 12 de maig.
Els electors tarragonins podran triar entre 18 candidatures en les eleccions del pròxim 12 de maig. | Laia Solanellas
16 d'abril del 2024
Actualitzat a les 18:40h

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts el llistat definitiu amb les candidatures proclamades per les juntes electorals provincials per a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig. Finalment, a Tarragona seran 18 les llistes que concorreran als comicis de les 19 que s'havien presentat provisionalment.

En aquest sentit, la Junta Electoral Provincial de Tarragona ha tombat una de les candidatures, concretament la del Partit Univers Català. A la resta de Catalunya, les juntes electorals han exclòs quatre a Barcelona, dues a Lleida i una a Girona.

Les 18 candidatures que concorreran als comicis

Segons la decisió de Junta Electoral Provincial, a Tarragona es presentaran 18 de les 19 candidatures presentades inicialment. Aquestes són PSC, Comuns – Sumar, ERC, Frente Obrero, PP, Vox, Ciutadans, Per Un Món Més Just, CUP, Junts per Catalunya, Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya, Aliança Catalana, Izquierda por España, Recortes Cero, Convergents, FNC, Alhora i PACMA.

Cal recordar que en les eleccions del 14 de febrer de 2021, set partits van obtenir representació al Parlament de Catalunya per la circumscripció de Tarragona. Concretament, van ser ERC (5), PSC (4), Junts (4), Vox (2), CUP (1), Ciutadans (1) i Comuns (1).