La CUP denuncia davant la Junta Electoral la seva exclusió d'un debat de candidats

Els cupaires han denunciat el veto per part del Diari de Tarragona i la Cadena SER

La CUP ha denunciar la seva exclusió d'un debat de candidats davant la Junta Electoral.
La CUP ha denunciar la seva exclusió d'un debat de candidats davant la Junta Electoral. | CUP Tarragona
08 de maig del 2024
Actualitzat a la 13:10h

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha presentat aquest dimecres 8 de maig una denúncia a la Junta Electoral per la seva exclusió del debat de caps de llista de la demarcació, organitzat pel Diari de Tarragona i la Cadena SER. Eloi Redon, número 2 de la llista cupaire, ha assenyalat que "silenciar la CUP és silenciar l'única opció anticapitalista i independentista pel país, és silenciar la veu d'aquells que no renuncien als seus ideals per subordinar-se a l'Estat espanyol i les elits econòmiques, és silenciar la veu de la dissidència que representa un perill a l'statu quo". 

Redon ha explicat que van posar-se en contacte amb el Diari de Tarragona per a que donessin explicacions sobre l'exclusió de la CUP i no van rebre cap justificació per part del mitjà i, per tant, han presentat una denúncia davant la Junta Electoral. "Sabem que als amos no els interessa una veu que plantegi una alternativa al seu model de caciquisme i obediència a la patronal, així ho veiem quan ha estat el diari que fa d'altaveu del lobby turístic amb una defensa aferrissada de la destrucció del territori amb el Hard Rock, que fa d'altaveu del lobby petroquímic".

En aquest sentit, el número 2 de la llista de la CUP ha afirmat que el bloqueig mediàtic no els fa por, al contrari, els omple "d'orgull i energia" per seguir defensant la terra i defensant que un altre país és possible.

Saladié assegura que "la proposta de la CUP promou un model socioeconòmic que posi al centre el medi ambient i l'agenda social i nacional del país"

Per la seva banda, el cap de llista Sergi Saladié ha assenyalat que "la proposta cupaire pel 12-M és passar a l'ofensiva promovent un model socioeconòmic que posi al centre el medi ambient i l'agenda social i nacional del país, per poder adequar-nos als límits ambientals des d'una perspectiva de justícia social". En aquest sentit, el candidat ha afegit que "no pot ser que l'habitatge hagi passat de ser un dret a un privilegi. No pot ser que per continuar amb aquest creixement il·limitat ens furtin l'aigua".

Finalment, Saladié ha assegurat que "el 12-M ens hi juguem que la política catalana es continuï buidant de contingut, essent totalment subordinada de les decisions de la patronal i de les taules de negociació a Madrid, o prendre la iniciativa per desplegar una agenda ambiental, social i nacional pròpia, d'acord amb les necessitats de la majoria social del país".