«El nostre objectiu no tira endavant»: Pep Andreu parla de l'estat dels pactes polítics a Montblanc

El batlle explica que les converses més avançades han estat amb la candidatura de Despertem Poble-FiC, però li caldria alguna altra aliança per tenir la majoria

Imatge de la roda de premsa d'aquest matí
Imatge de la roda de premsa d'aquest matí | Albert Oliva
09 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:37h
Josep Andreu no troba els suports necessaris per formar govern, però no llença la tovallola. Montblanc Progressa ha convocat una roda de premsa avui divendres dia 9 de juny per explicar l'estat en què es trobes les negociacions amb els diferents partits. La candidatura d'Andreu, que en les eleccions del 28 de maig va aconseguir ser la força més votada a Montblanc amb 5 regidors, necessita dos regidors més per governar amb majoria.

En aquest sentit, Pep Andreu recorda que el seu partit ha quedat «15 punts per sobre del segon partit més votat» i que caldria arribar a consensos amplis per encarar els reptes i les oportunitats que arribaran a la vila ducal en els propers mesos.

Ara bé, les negociacions amb els altres partits no avancen. Andreu explica que les converses més avançades han estat amb la candidatura de Despertem Poble-FiC, però li caldria alguna altra aliança per tenir la majoria al plenari. Pel que fa a ERC i Junts per Montblanc, no es preveu cap més contacte més enllà de les trobades inicials que es van produir la setmana després de les eleccions. El distanciament és evident.

Amb aquest escenari, Josep Andreu ho té difícil per governar quatre anys més a la capital de la Conca de Barberà. No obstant això, Andreu exposa que esgotarà tots els terminis, ja que «amb el 36% dels vots, no hi haurà cap més cas a Catalunya que una força amb aquest percentatge de vot es quedi fora de la governació», ha dit.