El PSC de Reus vol que Redessa adquireixi i ofereixi locals comercials buits

La promesa electoral consisteix en la creació d'una nova divisió, Redessa Com, que també oferiria bonificacions fiscals i formació gratuïta

Guaita i Baiges han anunciat la promesa electoral aquest dilluns
Guaita i Baiges han anunciat la promesa electoral aquest dilluns | Jordi Olària Gras
24 d'abril del 2023
Actualitzat a les 12:05h
El PSC de Reus proposa obrir una divisió a Redessa dedicada al comerç. La proposta l'han presentat, aquest dilluns, qui serà alcaldable del partit, Sandra Guaita, i el número dos de la llista, Josep Baiges. L'objectiu, segons ha sentenciat la futura cap de llista, és "recuperar el lideratge i la capitalitat comercial de la ciutat".

Baiges ha remarcat que "la marca de ciutat no s'entén sense el comerç", motiu pel qual han presentat la proposta, que han anomenat Redessa Com. Es tracta d'una iniciativa que inclouria la creació d'una plaça de tècnic per donar sortida a les necessitats del sector comercial. El model, segons han explicat, vol ser com el que ja funciona a Redessa, per exemple, amb els locals del complex del camí de Valls, o les naus industrials al polígon AgroReus.

Ara, però implicaria adquirir locals comercials buits arreu de la ciutat, de manera "descentralitzada", segons ha subratllat Guaita, per oferir-los al sector comercial. El projecte també preveu aplicar bonificacions fiscals en àmbits com l'IBI o les llicències d'obres. Tot plegat quedaria establert a través d'un pla estratègic integral que es redactaria, segons han presentat els socialistes, amb la participació de les entitats comercials de la ciutat.

Aquest document hauria de servir per "identificar la realitat comercial de cada barri", segons ha resumit Baiges. És a dir, poder fer una radiografia de la situació comercial de la ciutat, dels locals buits a cada barri i les mancances principals que això implica per als seus veïns.

A més d'adquirir i oferir locals comercials, Redessa Com també obriria una línia amb recursos formatius estables i gratuïts. Segons han anunciat aquest dilluns, també comptaria amb un servei d'acompanyament per facilitar els tràmits burocràtics i de línies d'ajut per a la digitalització.