El PSC s'imposa molt clarament al Baix Penedès

La participació a la comarca ha pujat de més de cinc punts en relació a les eleccions del 2021

El Baix Penedès ha seguit la tendència de Catalunya i el PSC s'ha imposat.
El Baix Penedès ha seguit la tendència de Catalunya i el PSC s'ha imposat. | TarragonaDigital
12 de maig del 2024
Actualitzat a les 23:27h

Victòria sense discusió del PSC al Baix Penedès aquest 12M. Els socialistes han sumat percentatges de vot superiors al 30% a la comarca en general i en particular (en algun cas amb escreix) als quatre municipis amb més habitants; el Vendrell, Calafell, Cunit i l'Arboç, localitats en les quals el PSC ja va ser, amb ampli marge, el partit més votat a les eleccions municipals de l'any passat. han votat el PSC gairebé 3.500 persones més del Baix Penedès que l0any 2021. La segona força a la comarca ha estat Junts+ millorant en més de dos punts els resultats del 2021. Per contra ERC ha patit una forta davallada, de més de set punts en relació a les últimes eleccions al Parlament. Hacrescut en gairebé vuit punts el PP i molt menys (poc més d'un punt) VOX. 

És molt rellevant deixar constància del creixement de la participacó al Baix Penedès en aquestes eleccions si la comparem amb la participació a les del 2021. Aquest cop la paricicpació ha estat del 50,71%, quan el 2021 va ser del 45,29%, 5,42 punts més de participació que l'any 2121. Tanmateix, la jornada electoral s'ha desenvolupat sense incidències destacades a tots els col·legis i meses electorals dels 14 municipis del Baix Penedès

Amb els resultats de la nit electoral d'aquest 12 M un sol candidat resident al Baix Penedès formarà part del nou parlament de Catalunya. Es tracta de Christian Soriano, número 5 de la candidatura del PSC per Tarragona. Queda fora del Parlament Yolanda López, tot i ser cap de llista dels Comuns per la demarcació i també Matias Alonso, amb una extensa trajectòria al Parlament per Ciutadans, que ara queda dora de l'hemicicle català.

Arxivat a