El Vendrell farà un protocol perquè els veïns sàpiguen com actuar davant les ocupacions

La policia local ha evitat set ocupacions en calent les últimes tres setmanes

El regidor de Seguretat del Vendrell, Christian Soriano.
El regidor de Seguretat del Vendrell, Christian Soriano. | TGNDigital
30 d'agost del 2023
Actualitzat a les 12:07h
El regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, ha anunciat la futura elaboració d'un protocol d'actuació perquè els ciutadans "sàpiguen què fer quan es troben amb ocupacions d'habitatges a prop de casa seva". 

Es tracta d'una altra iniciativa que penja de l'oficina per lluitar contra les ocupacions incíviques que es va posar en marxa a principis d'agost. Segons Soriano, ja són diversos els veïns de la ciutat que s'han posat en contacte amb l'oficina per demanar informació sobre com es pot actuar quan hi ha una ocupació. Per a fer-ho només cal trucar al telèfon de la policia local.

Set ocupacions en calent evitades

El regidor ha detallat que durant les últimes tres setmanes, la Policia Municipal ha evitat "set ocupacions en calent" en diferents punts del municipi. Moltes d'elles han comptat amb la col·laboració ciutadana, ja que els veïns són els que han donat l'avís. Les actuacions s'han fet tant al centre, com a Coma-ruga, als Masos, al Mas d'en Gual o a la carretera de Valls.

També hi ha hagut una altra intervenció per una ocupació a l'avinguda de Sant Vicenç, però en aquest cas no era delinqüencial. Com que es tractava d'una família vulnerable sense antecedents, el Consistori ha activat el protocol de Serveis Socials, i no se'ls ha desocupat.

"El primer que fa la policia és identificar les persones que han ocupat l'habitatge", ha explicat Christian Soriano. "Si tenen antecedents i procediments penals pendents, s'obre la via policial i judicial i se'ls desocupa", afegeix el regidor. En cas contrari, la via que s'activa és la dels Serveis Socials i l'àrea d'habitatge.